Polévka Harira

Kategorie: Polévky

Autor:

Polévka Harira

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Egypt

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Veškerou zeleninu očistíme (mrkev, řapíkatý celer a malé cibulky). Čočku a cizrnu předem uvaříme doměkka, budeme potřebovat 200 g uvařené čočky a stejnou gramáž cizrny. Čerstvá rajčata spaříme ve vroucí vody a oloupeme, poté je nakrájíme na kousky.

Ve velkém hrnci na rozehřátém oleji krátce osmahneme malé kousky masa, pak přidáme pokrájenou čerstvou zeleninu a konzervu drcených rajčat. Obsah v hrnci zalijeme hovězím vývarem, přidáme veškeré koření a sůl a vaříme na mírném ohni zhruba 60 minut, až maso změkne, podle potřeby doléváme vývar.

Do základu polévky přidáme cizrnu s čočkou, podle chuti ještě osolíme, okořeníme, okyselíme citronem a krátce povaříme.

Hotovou polévku Harira dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem a petrželkou.

Polévka Harira nejlépe chutná s arabským chlebem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist