Pekingská pikantní kyselá polévka

Kategorie: Polévky

Autor:

Pekingská pikantní kyselá polévka

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Vietnam

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Houby shitake si namočíma na cca 1 hodinu do vody. Maso nakrájíme na tenké plátky, které smícháme se sezamovým olejem, 1 lžičkou sójové omáčky a necháme odležet na cca 1 hodinu v lednici. Do hrnce vložíme marinované maso, přidáme kuřecí vývar a dáme vařit, pěnu z hladiny odebereme, přidáme na kostičky pokrájené tofu, zcezené a pokrájené shitake houby, bambusové plátky, na nudličky pokrájený zázvor. Přidáme rybí omáčku, rýžový ocet, špetku chilli, sójovou omáčku a cukr. Rozklepneme vejce a rozšleháme jej a do polévky ho zamícháme. Ke konci přidáme škrob namočený v troše vody. Dochutíme(pokud chceme osolit, použijeme rybí omáčku). Pokrájíme na tenké plátky jarní cibulku, vložíme jí na dno misek a polévkou ji přelijeme.

 

Poznámka:

Polévku můžeme připravit i z vepřového masa
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist