Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha

Kategorie: Přílohy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, takto připravené kostičky navlhčíme mlékem, vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko.

Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, na konec opravdu opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Takto připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku.

Folii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou. Takto připravené knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 min.

Diskuze

Prosím, jak mám napsat recept na knedlíky francouzské kamarádce, když ve Francii mají jen jeden druh mouky, a to hladkou.
Děkuji předem za radu. B.L.

Reagovat

Tak francouzké kamarádce pošlete recept i s hrubou moukou.Ať si holka pochutná.

Reagovat

V některých francouzských supermarketech mají mouku Continental, tak ať použije kamarádka tuhle.

Reagovat

Prosím, jak mám napsat recept na knedlíky francouzské kamarádce, když ve Francii mají jen jeden druh mouky, a to hladkou.
Děkuji předem za radu. B.L.

Reagovat

Asi bych doporucil jako nahradu jemnou detskou krupicku.

Reagovat

Tyto karlovarské knedlíky už vařila moje babička- v žádné fólii, ale v utěrce! Vždycky ke svíčkové! Měl by to pan Pohlreich uvádět asi jako karlovarský knedlík a ne podle svého jména!

Reagovat

Ja najradšej varím v silonovej ponoške super uvarene schladne rozrežem vyhodím.

Reagovat

Děkuji p. Pohlreichovi , knedlíky nemaj chybu , dělám z 20ti rohlíků které nechám přes noc oschnout pod útěrkou , druhý den se lépe krájí , při zadělávání těsta ještě přilévám mléko a dělám řidší konzistenci těsta. Muškátový oříšek to zvedné o třídu ! vařím v mikrotenových sáčcích ( 400 g.těsta na sáček) mi vyjde na šest knedlíků ( 1 knedlík jsou tak 2 porce ) . Jo a jsem chlap a když je zvládnu já tak snad i šimpanz :-)

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist