Zlatá kuřecí polévka s kuřecími knedlíčky
Kategorie: Polévky
Autor: adminrecepty
Suroviny
- Polévka:
- Kuřecí křídla 2 ks
- Kuřecí skelet 1 ks
- Mrkev 1 ks
- Petržel 1 ks
- Celer - menší 0.5 ks
- Sůl 2 lžička
- Voda 2 l
- Pepř černý mletý 1 špetka
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužek
- Kuřecí knedlíčky:
- Kuřecí maso - obrané z ovařených skeletů 250 g
- Strouhanka 1 lžíce
- Hladká mouka 1 lžíce
- Česnek - utřený 1 stroužek
- Sůl 1 špetka
- Pepř černý mletý 1 špetka
- Vejce 1 ks
- Na ozdobu:
- Petrželová nať 0.5 hrst
Doba přípravy: 180 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Kuřecí skelety a křídla dáme na pekáč, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a dáme do trouby předehřáté na 250°C na cca 15 minut opéct dozlatova. To dá polévce krásně zlatou barvu.
Poté pekáč vyndáme z trouby a maso, zeleninu a výpek přendáme do hrnce.
Do pekáče přilijeme trochu vody a vařečkou pečlivě očistíme pekáč od výpeku a připečených částí a vlijeme do hrnce.
Do hrnce přidáme oloupené stroužky česneku a cibuli, kterou oloupneme pouze z vrchní slupky a spodní zlatou slupku ponecháme. Pečlivě ji pod vodou očistíme od případných nečistot a přidáme do hrnce.
Dolijeme vodou, aby bylo vše v hrnci ponořené.
Opepříme, osolíme a dáme vařit na malý plamen. Necháme táhnout 2-3 hodiny. Polévka mezitím zezlátne.
Poté sejmeme hrnec z plamene. Polévku přecedíme přes jemný cedník(nejlépe ještě vystlaný plátnem, aby byl vývar nejčistější).
Zeleninu nakrájíme a vložíme zpět do polévky.
Obereme maso ze skeletů a z křídel.
Toto maso nakrájíme nadrobno a část vložíme zpět do polévky a část si necháme na knedlíčky.
Polévku dáme zpět na plamen a přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nat.
Příprava knedlíčků:
Nadrobno nakrájené kuřecí maso vložíme do mísy. Rozklepneme vejce, utřeme 1 stroužek česneku se solí a vložíme do mísy, přidáme lžíci hladké mouky, strouhanku, opepříme a vypracujeme těsto jako o konzistenci těsta na knedlíky. Jestliže bude těsto příliš řídké, přidáme strouhanku.
Z těsta uděláme malé cca 1 cm velké knedlíčky, které vhodíme do vroucí polévky, aby se uvařili.
Poté pekáč vyndáme z trouby a maso, zeleninu a výpek přendáme do hrnce.
Do pekáče přilijeme trochu vody a vařečkou pečlivě očistíme pekáč od výpeku a připečených částí a vlijeme do hrnce.
Do hrnce přidáme oloupené stroužky česneku a cibuli, kterou oloupneme pouze z vrchní slupky a spodní zlatou slupku ponecháme. Pečlivě ji pod vodou očistíme od případných nečistot a přidáme do hrnce.
Dolijeme vodou, aby bylo vše v hrnci ponořené.
Opepříme, osolíme a dáme vařit na malý plamen. Necháme táhnout 2-3 hodiny. Polévka mezitím zezlátne.
Poté sejmeme hrnec z plamene. Polévku přecedíme přes jemný cedník(nejlépe ještě vystlaný plátnem, aby byl vývar nejčistější).
Zeleninu nakrájíme a vložíme zpět do polévky.
Obereme maso ze skeletů a z křídel.
Toto maso nakrájíme nadrobno a část vložíme zpět do polévky a část si necháme na knedlíčky.
Polévku dáme zpět na plamen a přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nat.
Příprava knedlíčků:
Nadrobno nakrájené kuřecí maso vložíme do mísy. Rozklepneme vejce, utřeme 1 stroužek česneku se solí a vložíme do mísy, přidáme lžíci hladké mouky, strouhanku, opepříme a vypracujeme těsto jako o konzistenci těsta na knedlíky. Jestliže bude těsto příliš řídké, přidáme strouhanku.
Z těsta uděláme malé cca 1 cm velké knedlíčky, které vhodíme do vroucí polévky, aby se uvařili.
Podobné recepty
- » Zlatavé bramborové placky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zlatá pěna
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zlatá pěna
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zlatá slepičí polévka - Goldene joich - židovský penicilín
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zlatá dýňová polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Voňavá kuřecí křidélka
(Hodnocení: 1.94 - hlasovalo 70x) - » Kuřecí strips KFC
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 508x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1013958) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 298611) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236454) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 225402) - » Couračka
(Navštívilo: 150708) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128949) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113133)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy