Zlatá kuřecí polévka s kuřecími knedlíčky

Kategorie: Polévky

Autor:

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 180 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kuřecí skelety a křídla dáme na pekáč, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a dáme do trouby předehřáté na 250°C na cca 15 minut opéct dozlatova. To dá polévce krásně zlatou barvu.
Poté pekáč vyndáme z trouby a maso, zeleninu a výpek přendáme do hrnce.
Do pekáče přilijeme trochu vody a vařečkou pečlivě očistíme pekáč od výpeku a připečených částí a vlijeme do hrnce.
Do hrnce přidáme oloupené stroužky česneku a cibuli, kterou oloupneme pouze z vrchní slupky a spodní zlatou slupku ponecháme. Pečlivě ji pod vodou očistíme od případných nečistot a přidáme do hrnce.
Dolijeme vodou, aby bylo vše v hrnci ponořené.
Opepříme, osolíme a dáme vařit na malý plamen. Necháme táhnout 2-3 hodiny. Polévka mezitím zezlátne.
Poté sejmeme hrnec z plamene. Polévku přecedíme přes jemný cedník(nejlépe ještě vystlaný plátnem, aby byl vývar nejčistější).
Zeleninu nakrájíme a vložíme zpět do polévky.
Obereme maso ze skeletů a z křídel.
Toto maso nakrájíme nadrobno a část vložíme zpět do polévky a část si necháme na knedlíčky.
Polévku dáme zpět na plamen a přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nat.

Příprava knedlíčků:
Nadrobno nakrájené kuřecí maso vložíme do mísy. Rozklepneme vejce, utřeme 1 stroužek česneku se solí a vložíme do mísy, přidáme lžíci hladké mouky, strouhanku, opepříme a vypracujeme těsto jako o konzistenci těsta na knedlíky. Jestliže bude těsto příliš řídké, přidáme strouhanku.
Z těsta uděláme malé cca 1 cm velké knedlíčky, které vhodíme do vroucí polévky, aby se uvařili.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist