Frankfurtská omáčka vylepšená

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso nakrájíme na malé kostky, osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme pořádně zhnědnout, pozor ať se nespálí. Lehce podlijeme vodou, přidáme maso, rajský protlak a sladkou mletou papriku, přidáme trochu vody, přiklopíme pokličkou a vydusíme do tuku, který až vyplave na povrch, tak zaprášíme moukou. Lehce zasmahneme a pomalu přiléváme vodu a mícháme, aby se nedělaly hrudky. Přidáme lahůdkové párky nakrájené na kolečka, 1 cm široký plátek slaniny a vaříme na mírném plameni. Mezitím si uvaříme 2 vejce natvrdo. Oloupeme je a pokrájíme nadrobno a přidáme do omáčky spolu s 1 lžičkou plnotučné hořčice a pořádně promícháme s omáčkou.
Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Diskuze

Tuhle omáčku jsem do nedávná jedla jenom v nemocnici mamka mi pomohla uvařit tuhle a je SUPER!!!!

Reagovat

Děkujeme Iveto

Reagovat

dobrý den kolik je toho protlaku?a co znamená vydusit do tuku? děkuji

Reagovat

Mileno,radši se na to vykašlete a běžte si dát vepřový guláš do hospody

Reagovat

To je hloupá odpověď. Proto tyhle stránky jsou, aby se naučily vařit i začínající kuchařky. Jestli sis schladil svoje ego na mladý holce, tak jsi ubožák.

Reagovat

Mileno, jeden protlak. Do tuku znamená, nechat vypařit vodu, Napsala jsem to srozumitelně? :-)

Reagovat

co je to jeden?

Reagovat

Jeden velky,nebo maly,v takový tý plechovce

Reagovat

Pokud vaříš pro rotu voják u desetilitrovém hrnci,tak velkej,pokud čtyři porce pro rodinu,tak stačí polévková lžíce,ale neber recept úplně doslovně.Každý má jiné chutě. Musíš to vyzkoušet. Dáš spíš míň a pak můžeš přidávat.

Reagovat

Dovolil jsem se tuto naprosto špičkovou mňamku vylepšit a to tak,že jsem pikantní páreček pomlel a vajíčka také.Pomletý páreček byl přidán až bylo maso měkké a vajíčka až na konec.Bylo dosáhnuto po 5 minutovém konečném provaření naprosto dokonalé a totálně neopakovatelné jemné chuti omáčky.

Reagovat

Podlévání masa bylo prováděno vývarem z morkových hovězích kostí.

Reagovat

Mam jednu reklamaci nemela by se paprika a protlak orestovat???? Sice u papriky to nevadi ae protlak by se mel orestovat a tim padem se zjemni a uplne vylepsi chut omacky a za 2. Pro ty začatečníky se muze zahustit zasmaškou pak se to jen rozmicha provari cca 10 min a cajk :-)

PS: sorry za gramatiku ;-)

Reagovat

Mam jednu reklamaci nemela by se paprika a protlak orestovat???? Sice u papriky to nevadi ae protlak by se mel orestovat a tim padem se zjemni a uplne vylepsi chut omacky a za 2. Pro ty začatečníky se muze zahustit zasmaškou pak se to jen rozmicha provari cca 10 min a cajk :-)

PS: sorry za gramatiku ;-)

Reagovat

Omáčka se povedla, celá rodina si pochvalovala, děkuju za inspiraci ;)

Reagovat

I have one complaint, shouldn't the pepper and puree be roasted ???? Although it doesn't matter with peppers, the puree should be fried, and thus the taste of the sauce will soften and completely improve Regards, chadmade coupon code

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist