Frankfurtská omáčka vylepšená

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso nakrájíme na malé kostky, osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme pořádně zhnědnout, pozor ať se nespálí. Lehce podlijeme vodou, přidáme maso, rajský protlak a sladkou mletou papriku, přidáme trochu vody, přiklopíme pokličkou a vydusíme do tuku, který až vyplave na povrch, tak zaprášíme moukou. Lehce zasmahneme a pomalu přiléváme vodu a mícháme, aby se nedělaly hrudky. Přidáme lahůdkové párky nakrájené na kolečka, 1 cm široký plátek slaniny a vaříme na mírném plameni. Mezitím si uvaříme 2 vejce natvrdo. Oloupeme je a pokrájíme nadrobno a přidáme do omáčky spolu s 1 lžičkou plnotučné hořčice a pořádně promícháme s omáčkou.
Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Diskuze

Tuhle omáčku jsem do nedávná jedla jenom v nemocnici mamka mi pomohla uvařit tuhle a je SUPER!!!!

Reagovat

Děkujeme Iveto

Reagovat

dobrý den kolik je toho protlaku?a co znamená vydusit do tuku? děkuji

Reagovat

Mileno,radši se na to vykašlete a běžte si dát vepřový guláš do hospody

Reagovat

To je hloupá odpověď. Proto tyhle stránky jsou, aby se naučily vařit i začínající kuchařky. Jestli sis schladil svoje ego na mladý holce, tak jsi ubožák.

Reagovat

Mileno, jeden protlak. Do tuku znamená, nechat vypařit vodu, Napsala jsem to srozumitelně? :-)

Reagovat

co je to jeden?

Reagovat

Jeden velky,nebo maly,v takový tý plechovce

Reagovat

Pokud vaříš pro rotu voják u desetilitrovém hrnci,tak velkej,pokud čtyři porce pro rodinu,tak stačí polévková lžíce,ale neber recept úplně doslovně.Každý má jiné chutě. Musíš to vyzkoušet. Dáš spíš míň a pak můžeš přidávat.

Reagovat

Dovolil jsem se tuto naprosto špičkovou mňamku vylepšit a to tak,že jsem pikantní páreček pomlel a vajíčka také.Pomletý páreček byl přidán až bylo maso měkké a vajíčka až na konec.Bylo dosáhnuto po 5 minutovém konečném provaření naprosto dokonalé a totálně neopakovatelné jemné chuti omáčky.

Reagovat

Podlévání masa bylo prováděno vývarem z morkových hovězích kostí.

Reagovat

Mam jednu reklamaci nemela by se paprika a protlak orestovat???? Sice u papriky to nevadi ae protlak by se mel orestovat a tim padem se zjemni a uplne vylepsi chut omacky a za 2. Pro ty začatečníky se muze zahustit zasmaškou pak se to jen rozmicha provari cca 10 min a cajk :-)

PS: sorry za gramatiku ;-)

Reagovat

Mam jednu reklamaci nemela by se paprika a protlak orestovat???? Sice u papriky to nevadi ae protlak by se mel orestovat a tim padem se zjemni a uplne vylepsi chut omacky a za 2. Pro ty začatečníky se muze zahustit zasmaškou pak se to jen rozmicha provari cca 10 min a cajk :-)

PS: sorry za gramatiku ;-)

Reagovat

Omáčka se povedla, celá rodina si pochvalovala, děkuju za inspiraci ;)

Reagovat

Protlak mi tam moc nesedí spíš bych k dušení masa dal masox. Přeji dobrou chuť.

Reagovat

Wow, I like when rice. Thank you so much for sharing.
https://advanceappliance.ca/kitchen...

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist