Polévka z hroznů a kiwi

Kategorie: Polévky

Autor:

Polévka z hroznů a kiwi

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Nasládlé bílé víno 1.2 l
  • Hřebíčky 2 ks
  • Skořice 1 ks
  • Škrobová moučka 1 lžička
  • Pomerančová šťáva 4 lžíce
  • Zralé kiwi 4 ks
  • Med 2 lžíce
  • Šlehačka 1.8 l
  • Nasekané mandle 1 lžíce

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Víno, hřebíčky a skořici zahřejte a svařte. Škrobovou moučku a pomerančovou šťávu rozkvedlejte, vmíchejte a povařte, až je víno zase čiré. Koření vyjměte.

2. Tři kiwi velmi tence oloupejte, nakrájejte na malé kousky nebo propasírujte a přeceďte. Pecičky přitom nerozmáčkněte, pyré by chutnalo hořce.

3. Pyré i med přidejte do studené polévky, zamíchejte a ochuťte. Přikryté vložte na malou chvíli do chladničky, poté dochuťte a připravte do misek.

4. Šlehačku ušlehejte do pěny, mandle nasucho opražte, poslední kiwi oloupejte a nakrájejte na plátky. Poté vše vložte do talíře na studenou polévku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist