je aromatická kůra skořicovníku, stálozeleného tropického stromu.
Má léčivé účinky.
Její chuť je nasládlá a příjemná. Jídlo příjemně osvěžuje a podporuje trávení.
Používá se do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, do svařeného vína, k zavařování ovoce.
V asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni se používá i do masových pokrmů.
Skořice je používána i ve farmacii, likérnictví, kosmetice, léčitelství.
Pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení z nosu a silné menstruace.
Zlepšuje trávení, štěpí tuky a pomáhá při zažívacích problémech. Má desinfekční a antiseptické účinky.
Má léčivé účinky.
Její chuť je nasládlá a příjemná. Jídlo příjemně osvěžuje a podporuje trávení.
Používá se do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, do svařeného vína, k zavařování ovoce.
V asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni se používá i do masových pokrmů.
Skořice je používána i ve farmacii, likérnictví, kosmetice, léčitelství.
Pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení z nosu a silné menstruace.
Zlepšuje trávení, štěpí tuky a pomáhá při zažívacích problémech. Má desinfekční a antiseptické účinky.