Boršč po moravsku
Kategorie: Polévky
Autor: sarysek
Suroviny
- rajče 3 ks
- zelí 0.25 ks
- nové koření 10 kulička
- kuřecí maso 3 kg
- mletá sladká paprika 2 lžička
- cibule 2 ks
- mrkev 2 ks
- sterilovaná červená řepa 0.7 l
- hovězí maso 3 kg
- hovězí kosti 2 kg
- máslo 1 lžíce
- celer 1 ks
- petržel 2 ks
- bobkový list 3 ks
- celý pepř 10 kulička
- vepřové maso 3 kg
- kuřecí krky 2 kg
- podle chuti
- cukr 1 ks
- ocet 1 ks
- sůl 1 ks
- kysaná smetana 1 ks
Doba přípravy: 160 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Rusko
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Hovězí maso předvaříme v tlakovém hrnci, pak přelijeme do hrnce, kde budeme vařit vepřové a kuřecí maso včetně kostí. Do hrnce přidáme nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl a dáme vařit.
Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme sterilovanou řepu, přidáme sladkou papriku a chvíli podusíme. Řepu vlijeme včetně nálevu.
Mezitím si na tenké pásky nakrájíme očištěnou kořenovou zeleninu a zelí, které spaříme horkou vodou. Oloupeme rajčata a nakrájíme je na větší kousky.
Vše vložíme do hrnce k masu a vaříme, až je maso měkké. Maso vyjmeme nakrájíme a vložíme jej na zpátky. Boršč po moravsku dosladíme, dosolíme a dokyselíme podle chuti, pak zahustíme jíškou.
Boršč po moravsku podáváme se zakysanou smetanou a opečeným toustem.
Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme sterilovanou řepu, přidáme sladkou papriku a chvíli podusíme. Řepu vlijeme včetně nálevu.
Mezitím si na tenké pásky nakrájíme očištěnou kořenovou zeleninu a zelí, které spaříme horkou vodou. Oloupeme rajčata a nakrájíme je na větší kousky.
Vše vložíme do hrnce k masu a vaříme, až je maso měkké. Maso vyjmeme nakrájíme a vložíme jej na zpátky. Boršč po moravsku dosladíme, dosolíme a dokyselíme podle chuti, pak zahustíme jíškou.
Boršč po moravsku podáváme se zakysanou smetanou a opečeným toustem.
Podobné recepty
- » Boršč
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 9x) - » Boršč se sýrem
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x) - » Litevský studený boršč
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Boršč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Boršč po pražsku
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Boršč pro labužníky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ukrajinský boršč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012864) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292587) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236126) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223373) - » Couračka
(Navštívilo: 150671) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128302) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112884)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy