Boršč po pražsku
Kategorie: Polévky
Autor: wencek
Suroviny
- brambory 750 g
- hovězí péro 400 g
- cukr 3 kostka
- cibule 2 ks
- tučnější kolínko 1 ks
- bobkový list 1 ks
- hlávkové zelí 1.2 ks
- protlak 4 lžíce
- sádlo 2 lžíce
- ocet 2 lžíce
- zakysaná smetana 1 kelímek
- nové koření 4 kulička
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- sekaná petrželka 1 hrst
Doba přípravy: 180 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Oba druhy masa uvaříme v mírně osolené vodě, s kouskem cibule, doměkka
2. Brambory oloupeme, rozkrájíme na stejnoměrné kostky a vaříme je do poloměkka v menším množství vody, aby byly potopeny
3. K bramborům přidáme rozkrájené hlávkové zelí, všechno koření, rajský protlak, cukr, ocet a sůl, vše zalijeme hovězím vývarem, vaříme doměkka
4. Na sádle osmažíme dorůžova rozkrájené cibule a přidáme je do polévky i s rozkrájeným masem a pouze chvíli povaříme
5. Boršč po pražsku zdobíme až na talíři hustou, nakyslou smetanou a zasypeme usekanou zelenou petrželkou.
Doporučení:
K této polévce podáváme slané, křupavé rohlíky.
2. Brambory oloupeme, rozkrájíme na stejnoměrné kostky a vaříme je do poloměkka v menším množství vody, aby byly potopeny
3. K bramborům přidáme rozkrájené hlávkové zelí, všechno koření, rajský protlak, cukr, ocet a sůl, vše zalijeme hovězím vývarem, vaříme doměkka
4. Na sádle osmažíme dorůžova rozkrájené cibule a přidáme je do polévky i s rozkrájeným masem a pouze chvíli povaříme
5. Boršč po pražsku zdobíme až na talíři hustou, nakyslou smetanou a zasypeme usekanou zelenou petrželkou.
Doporučení:
K této polévce podáváme slané, křupavé rohlíky.
Poznámka:
hovězí péro (podplečí)Podobné recepty
- » Boršč
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 9x) - » Boršč se sýrem
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x) - » Litevský studený boršč
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Boršč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Boršč pro labužníky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ukrajinský boršč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Boršč s jehněčím masem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012934) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 293141) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236160) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223426) - » Couračka
(Navštívilo: 150674) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128348) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112902)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy