Ukrajinský boršč
Kategorie: Polévky
Autor: Monyszek

Suroviny
- Hovězí maso 300 g
- Karotka 1 ks
- Celer 250 g
- Petržel 0.5 ks
- Červená řepa 150 g
- Máslo 30 g
- Rajčatový protlak 5 lžíce
- Cibule 1 ks
- Hladká mouka 10 g
- Brambory 250 g
- Bílé zelí 250 g
- Bobkový list 0.5 ks
- Rajče 2 ks
- Smetana 1 dl
- Česnek 0.5 stroužek
- Ocet 1 lžíce
- Petrželka 1 hrst
- Sůl 1 lžička
- Pepř 1 špetka
Doba přípravy: 150 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Opláchnuté maso zalijeme horkou osolenou vodou a uvaříme na malém plaménku téměř doměkka. Očištěnou kořenovou zeleninu a červenou řepu nakrájíme na nudličky. Červenou řepu, rajčatový protlak a ocet podusíme na polovině dávky másla a v malém množství vývaru z masa. Kořenovou zeleninu a jemně nakrájenou cibuli osmažíme na zbytku másla, poprášíme moukou, zředíme vývarem z masa, přidáme na větší kostky nakrájené brambory, hrubě nakrájené zelí a rajčata, bobkový list a pepř, zalijeme vývarem a uvaříme téměř doměkka. Nakonec přidáme dušenou červenou řepu, drobně nakrájené maso a česnek, přivedeme k varu a na malém plaménku vaříme asi čtvrt hodiny. Při podávání nalijeme do každé porce polévky trochu smetany a posypeme jemně rozsekanou petrželkou.
Podobné recepty
- » Ukrajinský boršč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ukrajinský boršč od maminky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Výborný ukrajinský boršč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ukrajinský mrkvový salát
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Ukrajinský salát
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Ukrajinský boršč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ukrajinský koktejl
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017515) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316687) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237993) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 235017) - » Couračka
(Navštívilo: 150872) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 132225) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113984)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:46
Adams34
Ahoj. Během vaření můžeš vyzkoušet tuto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:45
Adams34
Ahoj. Počas varenia môžeš vyskúšať túto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
-
Zajímavé články a tipy