Ukrajinský boršč

Kategorie: Polévky

Autor:

Ukrajinský boršč

Suroviny

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Opláchnuté maso zalijeme horkou osolenou vodou a uvaříme na malém plaménku téměř doměkka. Očištěnou kořenovou zeleninu a červenou řepu nakrájíme na nudličky. Červenou řepu, rajčatový protlak a ocet podusíme na polovině dávky másla a v malém množství vývaru z masa. Kořenovou zeleninu a jemně nakrájenou cibuli osmažíme na zbytku másla, poprášíme moukou, zředíme vývarem z masa, přidáme na větší kostky nakrájené brambory, hrubě nakrájené zelí a rajčata, bobkový list a pepř, zalijeme vývarem a uvaříme téměř doměkka. Nakonec přidáme dušenou červenou řepu, drobně nakrájené maso a česnek, přivedeme k varu a na malém plaménku vaříme asi čtvrt hodiny. Při podávání nalijeme do každé porce polévky trochu smetany a posypeme jemně rozsekanou petrželkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist