Litevský studený boršč
Kategorie: Polévky
Autor: wencek
Suroviny
- kefírové mléko 500 ml
- voda 200 ml
- zakysaná smetana 190 g
- jarní cibulka 1.2 svazek
- červená řepa 2 ks
- vejce na tvrdo 2 ks
- vařený brambor 2 ks
- salátová okurka 1.2 ks
- sůl 2 špetka
Doba přípravy: 150 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Litva
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Řepu uvaříme ve slupce doměkka, tedy asi 2 hodiny, necháme vychladnout, pak ji oloupeme a nastrouháme
2. Z vajec uvařených na tvrdo vyjmeme žloutky, ty promícháme s nadrobno nasekaným koprem a natí jarní cibulky
2. Přidáme sůl a na kousky nasekaný bílek, opět promícháme
3. Předeme uvařené a oloupané brambory nakrájíme, promícháme s omytou ale neoloupanou, také na kostičky nakrájenou okurkou, směs přidáme k ostatním ingrediencím, spolu s uvařenou a nastrouhanou řepou, vše spolu promícháme
4. V této fázi také přidáme zakysanou smetanu, kefír a vodu, vody použijeme tolik, jak moc řídký budeme boršč chtít
5. Vše spolu opět důkladně promícháme, dle chuti osolíme a dáme do lednice na chvíli vychladit.
2. Z vajec uvařených na tvrdo vyjmeme žloutky, ty promícháme s nadrobno nasekaným koprem a natí jarní cibulky
2. Přidáme sůl a na kousky nasekaný bílek, opět promícháme
3. Předeme uvařené a oloupané brambory nakrájíme, promícháme s omytou ale neoloupanou, také na kostičky nakrájenou okurkou, směs přidáme k ostatním ingrediencím, spolu s uvařenou a nastrouhanou řepou, vše spolu promícháme
4. V této fázi také přidáme zakysanou smetanu, kefír a vodu, vody použijeme tolik, jak moc řídký budeme boršč chtít
5. Vše spolu opět důkladně promícháme, dle chuti osolíme a dáme do lednice na chvíli vychladit.
Poznámka:
podává se studené. při servírování můžeme ozdobit bylinkami a okurkouPodobné recepty
- » Litevský medový perník
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Čočkový studený salát
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Studený rýžový salát
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Roastbeef, rostbíf (studený nářez)
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Studený irský kávový krém
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » KOKOSOVÝ STUDENÝ DORT
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Studený těstovinový salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1001102) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 250170) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232229) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 211622) - » Couračka
(Navštívilo: 150196) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 121896) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110213)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy