Boršč
Kategorie: Polévky
Autor: andrea

Suroviny
- Hovězí přední 0.5 kg
- Vepřová žebírka 0.5 kg
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužek
- Bobkový list 3 ks
- Nové koření 5 kulička
- Pepř černý celý 5 kulička
- Sůl 1 špetka
- Červená řepa - nasekaná na kostky 1 ks
- Citronová šťáva z 1/2 citronu 1 ks
- Špek - krájený na kostky 50 g
- Máslo 25 g
- Brambory - krájené na kostky 4 ks
- Mrkev - krájená na kolečka 2 ks
- Červené fazole v nálevu 150 g
- Zelí - hlávka krájená 0.25 ks
- Zakysaná smetana 1 kelímek
Doba přípravy: 160 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Rusko
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Nejdřív dám vařit maso asi do tří litrů vody, přidám celou cibuli, česnek a koření. Během vaření odebírám lžící pěnu a tuk. Mezitím dusím na troše vody řepu (pokapu ji citronem), protože je tvrdší než ostatní zelenina
Na pánvi nechám vysmahnout špek, přidám máslo, brambory a mrkev. Přidám pár lžic vývaru z ještě neuvařeného masa a dusím tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
Uvařené maso vyndám, nechám vychladnout, libové části nakrájím na kostky, vývar přecedím.
Do většího hrnce přendám maso, zeleninu, řepu, fazole, zelí a přeliju vývarem. Nechám ještě dalších patnáct minut vařit. Z cedníku přendám do boršče ještě vařit jeden bobkový list. Na stůl k jídlu dávám misku se zakysanou smetanou, kterou si každý dá do polévky sám.
Na pánvi nechám vysmahnout špek, přidám máslo, brambory a mrkev. Přidám pár lžic vývaru z ještě neuvařeného masa a dusím tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
Uvařené maso vyndám, nechám vychladnout, libové části nakrájím na kostky, vývar přecedím.
Do většího hrnce přendám maso, zeleninu, řepu, fazole, zelí a přeliju vývarem. Nechám ještě dalších patnáct minut vařit. Z cedníku přendám do boršče ještě vařit jeden bobkový list. Na stůl k jídlu dávám misku se zakysanou smetanou, kterou si každý dá do polévky sám.
Podobné recepty
- » Boršč se sýrem
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x) - » Litevský studený boršč
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Boršč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Boršč po pražsku
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Boršč pro labužníky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ukrajinský boršč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Boršč s jehněčím masem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017515) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316688) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237993) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 235017) - » Couračka
(Navštívilo: 150872) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 132225) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113984)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:46
Adams34
Ahoj. Během vaření můžeš vyzkoušet tuto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:45
Adams34
Ahoj. Počas varenia môžeš vyskúšať túto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
-
Zajímavé články a tipy