Hrachovo-hrášková polévka s uzeným

Kategorie: Polévky

Autor:

Hrachovo-hrášková polévka s uzeným

Suroviny

Porce: 8 + –
  • Uzená krkovice syrová 1 kg
  • Sušený hrách namočený přes noc 200 g
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Stonek řapíkatého celeru 1 ks
  • Mražený hrášek 300 g
  • čerstvě mletý pepř 1 lžička
  • Křupavý chléb k podávání 8 ks

Doba přípravy: 130 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Syrovou uzenou krkovici dejte do velkého hrnce a zalijte ji 2 litry vody a přiveďte k varu. Pak ji z vody vyjměte, vodu slijte, maso vraťtce do hrnce a znovu do něj natočte 2 litry studené vody. Opět přiveďte k varu. Přidejte ostatní ingredience vyjma mraženého hrášku. Počkejte, až polévka opět dosáhne bodu varu, snižte plamen a nechte probublávat hodinu a půl až dvě. Pokud bude potřeba, dolévejte do hrnce vodu. Uzená krkovice by měla krásně změknout. Uvařenou krkovici vyjměte a natrhejte na kousky. Z polévky vylovte bobkové listy a vmíchejte do ní mražený hrášek. Minutu jej zahřívejte a poté polévku rozmixujte. Pokud bude potřeba, přilijte vodu. Polévku zahřejte, vmíchejte do ní většinu natrhané krkovice. Podávejte posypané zbývajícím masem a pepřem, ideálně s chlebem

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist