Polévka Avgolemono

Kategorie: Polévky

Autor:

Polévka Avgolemono

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Z kuřete odstraňte kůži a ponechte ji stranou. Vložte kuře do hrnce spolu s rozčtvrcenou cibulí a česnekem, pokrájeným celerem a tymiánem (několik lístků si ponechte na ozdobu polévky při servírování). Vařte velmi mírně pod pokličkou 2 hodiny. V průběhu odstraňujte tvořící se pěnu a hotový vývar přeceďte. Oberte kuřecí maso a ponechte ho stranou.

2
Vejce našlehejte s citronovou šťávou, ke směsi za stálého šlehání přilijte horký vývar. Již nevařte, aby se polévka nesrazila. Polévku podle chuti osolte.

3
Zvlášť uvařte těstovinovou rýži podle návodu na obalu a vložte ji do polévky i s masem. Proužky kuřecí kůže osmažte na oleji dokřupava, osušte je na ubrousku a ozdobte jimi spolu s lístky tymiánu polévku na talířích.

Poznámka:

množství soli je minimální, dle chuti přidáme
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist