Rajčatovo-zeleninová polévka s příchutí pomeranče

Kategorie: Polévky

Autor:

Rajčatovo-zeleninová polévka s příchutí pomeranče

Suroviny

Porce: 4 + –
  • mrkev 1 ks
  • pomerančová šťáva 1 lžíce
  • Knorr Bujón Zeleninový 2 kostka
  • cibule 1 ks
  • tymián 1 špetka
  • sekaná petrželka 2 lžíce
  • lodyha naťového celeru 1 ks
  • rajčata 2 ks
  • česnek 2 stroužek
  • olivový olej 2 lžíce
  • pepř 1 špetka
  • sklenice 1 sklenice

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rozpusťte 2 kostky Knorr Bujón Hovězí v jednom litru vody. Očistěte mrkev a nakrájejte ji na kostičky. Přidejte do bujónu a nechte vařit 5 minut.
Čerstvá rajčata spařte vroucí vodou, přelijte studenou vodou a odstraňte z nich slupku. Nakrájejte je na velké kostky.
Na kostky rovněž nakrájejte celerovou nať a cibuli. Česnek nakrájejte na drobné kousíčky. V hrnci rozehřejte olivový olej a opečte cibuli s celerem.
Přidejte česnek, rajčata a pomerančovou šťávu. Pak přidejte pepř a tymián a pečte ještě 10 minut na silném plameni.
Vlijte bujón s mrkví a vše nechte vařit dalších 10 minut.
Na závěr opatrně vmíchejte smetanu do polévky a přidejte cukr. Hotovou polévku přelijte do misek a posypejte petrželkou. Servírujte.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist