Španělská česnečka

Kategorie: Polévky

Autor:

Španělská česnečka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Loupané mandle 250 g
  • Starší toustový chleba namočený ve vodě 75 g
  • Česnek, jemně nasekaný 3 stroužek
  • Olivový olej 3 lžíce
  • Sherry ocet 3 lžíce
  • Sůl - dle chuti 2 špetka
  • Pepř - dle chuti 2 špetka
  • Balzamikové pesto 4 lžíce
  • Na krutony
  • Máslo 150 g
  • Česnek, posekaný 2 stroužek
  • Nasekané míchané bylinky 1 hrst
  • Běžný chleba 15 plátek
  • K podávání
  • Bílé hroznové víno 150 g

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Španělsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Mandle dejte do mixéru, jemně pomelte a seškrábněte. Přilijte pět lžic ledové vody (celkem jí budete potřebovat 750 ml) a dál mixujte. Z chleba vymačkejte přebytečnou vodu a přihoďte do mixéru spolu s česnekem. Přidejte olivový olej a zbylou ledovou vodu. Mixujte, až vznikne smetanově hladká směs. V míse ji pak dochuťte octem, solí a pepřem.

2. Polévku alespoň hodinu chlaďte. Pak ji ještě ochutnejte a případně podle potřeby dochuťte.

3. Připravte krutony: rozehřejte máslo, promíchejte je s česnekem i bylinkami a namočte v něm kostičky chleba. Vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a opečte; trvá to asi deset minut. Polévku podávejte v miskách s kuličkami vína a krutonky z chleba, ozdobenou trochou pesta.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist