Španělská rýže

Kategorie: Přílohy

Autor:

Španělská rýže

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Rýže 400 g
  • Mletá červená paprika 5 g
  • Kurkuma 5 g
  • Maggi Gurmánský zeleninový bujon 1 kelímek
  • Oloupaná rajčata 200 g
  • Zelená paprika 100 g
  • Cibule 100 g
  • Olej 50 ml
  • Voda 0.5 l

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Španělsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a na oleji necháme zesklovatět. Na opečenou cibuli dáme mletou papriku, kurkumu a ihned přidáme propláchnutou rýži. Rýži krátce orestujeme, přidáme jemně nasekanou zelenou papriku, nakrájená oloupaná rajčata, Maggi bujon a zalijeme vodou. Přivedeme do varu a vaříme pozvolna za stálého míchání do doby, až se téměř všechna voda vstřebá do rýže. Přikryjeme pokličkou a dáme do vypnuté rozpálené trouby na 10 minut dodusit.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist