Hovězí na rukole
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Rukola 400 g
- Pomeranč 2 ks
- Mochyně ( k dostání v obchodě pod názvem physalis ) 1 balení
- Balzamikový ocet 4 lžíce
- Med 1 lžíce
- Olivový olej 1 lžíce
- Hovězí roštěné 300 g
- Sůl, drcený pepř - dle chuti 1 špetka
- Olej na opékání 1 ks
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1 Rukolu propláchněte studenou vodou a nechte ji okapat. Z jednoho pomeranče vykrájejte dílky, mochyni překrojte. Rukolu smíchejte s pomerančovými kousky a mochyní.
2. Z druhého pomeranče vymačkejte šťávu, přidejte ocet, med a zamíchejte. Za stálého míchání přilévejte olivový olej, dokud zálivka nezhoustne.
3. Hovězí maso očistěte a nakrájejte na filety. Osolte, opepřete drceným pepřem a opečte z obou stran na oleji. Po mírném zchladnutí maso nakrájejte na tenké plátky.
4. Nakonec rukolový salát rozdělte na talíře, obložte ho plátky opečeného hovězího masa a pokapejte medovou zálivkou.
2. Z druhého pomeranče vymačkejte šťávu, přidejte ocet, med a zamíchejte. Za stálého míchání přilévejte olivový olej, dokud zálivka nezhoustne.
3. Hovězí maso očistěte a nakrájejte na filety. Osolte, opepřete drceným pepřem a opečte z obou stran na oleji. Po mírném zchladnutí maso nakrájejte na tenké plátky.
4. Nakonec rukolový salát rozdělte na talíře, obložte ho plátky opečeného hovězího masa a pokapejte medovou zálivkou.
Podobné recepty
- » Hovězí roštěná
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 376x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Hovězí vývar z kostí - tmavý
(Hodnocení: 1.73 - hlasovalo 15x) - » Hovězí po makedonsku
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Hovězí líčka na víně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 34x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308492) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232268) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131040) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113662)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy