Hovězí na rukole

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Hovězí na rukole

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Rukola 400 g
  • Pomeranč 2 ks
  • Mochyně ( k dostání v obchodě pod názvem physalis ) 1 balení
  • Balzamikový ocet 4 lžíce
  • Med 1 lžíce
  • Olivový olej 1 lžíce
  • Hovězí roštěné 300 g
  • Sůl, drcený pepř - dle chuti 1 špetka
  • Olej na opékání 1 ks

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1 Rukolu propláchněte studenou vodou a nechte ji okapat. Z jednoho pomeranče vykrájejte dílky, mochyni překrojte. Rukolu smíchejte s pomerančovými kousky a mochyní.

2. Z druhého pomeranče vymačkejte šťávu, přidejte ocet, med a zamíchejte. Za stálého míchání přilévejte olivový olej, dokud zálivka nezhoustne.

3. Hovězí maso očistěte a nakrájejte na filety. Osolte, opepřete drceným pepřem a opečte z obou stran na oleji. Po mírném zchladnutí maso nakrájejte na tenké plátky.

4. Nakonec rukolový salát rozdělte na talíře, obložte ho plátky opečeného hovězího masa a pokapejte medovou zálivkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist