Pravý hospodský hovězí guláš

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 180 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli pokrájíme nahrubo a osmahneme na sádle do hněda. Abychom docílili, co nejtmavší barvy, tak když cítíme, že má cibule větší tendenci se připalovat, tak podlejeme malou trochou vody a zase zasmahneme. Takhle můžeme opakovat ještě 2x . Docílíme tím, že cibule bude hnědá, ale nebude spálená. Při tomto podlévání dáváme pozor, aby jsme cibuli nespálili. Guláš by byl nahořklý.

Přidáme 2 lžíce sladké papriky a velmi krátce ji osmahneme, přidáme rajský protlak, 2 lžíce hladké mouky. Vše promícháme a přidáme trochu vody.

Hovězí maso(přední nebo kližku), které jsme si nakrájeli na kousky přidáme do základu a promícháme s ním. Podlijeme vodou, aby bylo maso ponořené a vše promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci majoránky. Dusíme dokud není maso měkké.

Průběžně dle potřeby přiléváme horkou vodu, dochucujeme majoránkou.

Pokud guláš potřebuje ještě zahustit, tak to můžeme udělat tak, že do guláše nastrouháme dle potřeby brambory nebo můžeme zahustit jemně pokrájenou chlebovou střídou( zahušťujeme ji střídou, pak přidáme malou lžičku cukru, abychom zmírnili kyselost, kterou český chléb má).

Ke konci vaření přidáme prolisovaný česnek, dle chuti dochutíme solí, pepřem a majoránkou a můžeme podávat.

Příloha: Knedlík, rýže, těstoviny, pečivo

Diskuze

Hodnocení 5, protože do guláše mouka nepatří

Reagovat

Dusit s majorankou ?? Co to je za blbost... Majoranka se dava na konec jen kdyz uz ke gulas na odstani....

Reagovat

Skvělý recept. Akorát není pro amatéry. Kteří jen remcají.

Reagovat

Skvělý recept. Akorát není pro amatéry. Kteří jen remcají.

Reagovat

Skvělý recept. Akorát není pro amatéry. Kteří jen remcají.

Reagovat

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.cz. Díky za zotpovězení dotazů.

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist