Hodnocení 5, protože do guláše mouka nepatří
Pravý hospodský hovězí guláš
Kategorie: Pokrmy
Autor: adminrecepty
Suroviny
- Hovězí přední 700 g
- Cibule 350 g
- Sádlo 4 lžíce
- Rajský protlak 1 balení
- Sladká paprika mletá 2 lžíce
- Majoránka 2 lžíce
- Česnek 3 stroužek
- Pepř černý mletý 1 lžička
- Na zahuštění:
- Brambora 2 ks
- Chlebová střída 3 plátek
- Hladká mouka 2 lžíce
Doba přípravy: 180 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Postup:
Cibuli pokrájíme nahrubo a osmahneme na sádle do hněda. Abychom docílili, co nejtmavší barvy, tak když cítíme, že má cibule větší tendenci se připalovat, tak podlejeme malou trochou vody a zase zasmahneme. Takhle můžeme opakovat ještě 2x . Docílíme tím, že cibule bude hnědá, ale nebude spálená. Při tomto podlévání dáváme pozor, aby jsme cibuli nespálili. Guláš by byl nahořklý.
Přidáme 2 lžíce sladké papriky a velmi krátce ji osmahneme, přidáme rajský protlak, 2 lžíce hladké mouky. Vše promícháme a přidáme trochu vody.
Hovězí maso(přední nebo kližku), které jsme si nakrájeli na kousky přidáme do základu a promícháme s ním. Podlijeme vodou, aby bylo maso ponořené a vše promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci majoránky. Dusíme dokud není maso měkké.
Průběžně dle potřeby přiléváme horkou vodu, dochucujeme majoránkou.
Pokud guláš potřebuje ještě zahustit, tak to můžeme udělat tak, že do guláše nastrouháme dle potřeby brambory nebo můžeme zahustit jemně pokrájenou chlebovou střídou( zahušťujeme ji střídou, pak přidáme malou lžičku cukru, abychom zmírnili kyselost, kterou český chléb má).
Ke konci vaření přidáme prolisovaný česnek, dle chuti dochutíme solí, pepřem a majoránkou a můžeme podávat.
Příloha: Knedlík, rýže, těstoviny, pečivo
Podobné recepty
- » Pravý francouzský croissant
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Tatarský Biftek - pravý
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Pravý salát Coleslaw
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pravý řecký salát
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Báječné kuřecí řízky s pravým sherry
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kanapky s pravým rostbifem a křenovým máslem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pravý řecký salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012784) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292349) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236118) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223336) - » Couračka
(Navštívilo: 150669) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128292) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112877)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy