Hovězí vývar z kostí - tmavý

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Hovězí vývar z kostí - tmavý

Suroviny

Doba přípravy: 300 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Začněte tím, že se hovězí kosti vložíme na pekáč, přidáme kousky mrkve, řapíkatého celer a cibuli nakrájenou na čtvrtky a bez přidání tuku je pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 - 200°C 45 minut. Během pečení je podléváme šťávou z kostí a zeleniny chvíli. Kosti a zelenina musí být nahnědlé.

Nyní vše přendáme do velkého hrnce, přidáve studenou vodu, aby byly všechny suroviny pod vodou (cca 2 - 3 litry) - a přidáme zbytek přísad, pak jakmile dosáhne bodu varu snížíme teplotu a vaříme na mírném plameni pod pokličkou, kterou necháme trochu přizvedlou cca 4-5 hodin. Čím déle, tím lépe. Během vaření stahujeme z hladiny tuk.

Když je vývar uvařen, přelijeme ho přes cedník s plátnem do jiného hrnce.

Poznámka:

Takto se vytváří i demi glace, které se vaří s přidáním červeného rajského protlaku a při dolévání vody na mírném plameni 24 hodin. Poté se procedí přes plátno, přidá se červené víno a nechá zredukovat cca na třetinu. Demi glace musí želírovat a ztuhnout.
Dá se použít na všechny druhy omáček k masům. Dá se uchovávat v mrazáku, kdy je nejlepší, když jej zamrazíte do tvořítek na kostky na led a vyloupáváte si jej dle potřeby.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist