Dort s vinným želé

Kategorie: Moučníky

Autor:

Dort s vinným želé

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Želé hmota
  • Hroznový džus 3 dl
  • Hroznové víno ( bílé i tmavé ) 250 g
  • Bílé víno 1.5 dl
  • Krupicový cukr 2 lžíce
  • Mletá želatina 3.4 balení
  • Několik kapek žlutého potravinářského barviva 1 ks
  • Tvarohová hmota
  • Smetana ke šlehání 3 dl
  • Plnotučný měkký tvaroh 250 g
  • Hroznový džus 2 dl
  • Moučkový cukr 60 g
  • Mletá želatina 1 balení

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Dno kulaté rozvírací formy o průměru 20 cm vyložíme papírem na pečení a stejně tak i její obvod. Připravíme tvarohovou hmotu. Želatinu necháme nabobtnat v 1 dl džusu. Přilijeme k ní zbylý džus, směs opatrně zahřejeme, až se želatina rozpustí, necháme ji zchladnout. Mezitím vyšleháme tvaroh s cukrem a přimícháme dotuha vyšlehanou smetanu. Když začne želatina želírovat, vešleháme k ní tvarohovou hmotu, směs nalijeme do připravené formy a uložíme na hodinu do chladu. Pak na ztuhlý povrch rozložíme rozkrojené bobulky vína. Želatinu necháme nabobtnat v džusu, přidáme cukr a vše opatrně zahřejeme, až se želatina i cukr rozpustí. Přilijeme víno a barvivo a hmotu necháme lehce zchladnout. Jakmile želatina začne želírovat, nalijeme ji opatrně na vínem obložený korpus a dort uložíme na 4 - 5 hodin v chladu.

Poznámka:

+ tuhnutí
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist