Dělávám. Jen však se 2 kelímky zakysané smetany a 1 šlehačky, 1 vanilkový cukr. Jiný cukr už nepřidávám, pokud používám kompotované ovoce. Hodí se různé druhy ovoce. Dort je velmi osvěžující a u nás oblíbený.
Jahodový dort ze zakysané smetany - nepečený
Kategorie: Moučníky
Autor: adminrecepty
Suroviny
- Zakysaná smetana 200 ml 3 kelímek
- Jahody čerstvé 400 g
- Šlehačka 1 kelímek
- Vanilkový cukr 2 balíček
- Piškoty dětské 80 g
- Cukr moučkový 30 g
Doba přípravy: 630 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Bez vaření - např. u salátů
Země: Česká republika
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Připravíme si 2 mísy. V první mise smícháme zakysané smetany s cukrem. V druhé míse ušleháme smetanu na šlehání s vanilkovými cukry.
Poté tyto dvě směsi smícháme lehce dohromady.
Připravíme si dortovou formu u které dno vyskládáme piškoty na které vložíme nakrájené jahody. Přelijeme částí směsi zakysané smetany a šlehačky a na ní opět vyskládáme piškoty a jahody, a opět zalijeme.
Takto připravený dort dáme vychladit na 10 hodin do lednice. Před podáváním jej můžeme dozdobit šlehačkou.
Poté tyto dvě směsi smícháme lehce dohromady.
Připravíme si dortovou formu u které dno vyskládáme piškoty na které vložíme nakrájené jahody. Přelijeme částí směsi zakysané smetany a šlehačky a na ní opět vyskládáme piškoty a jahody, a opět zalijeme.
Takto připravený dort dáme vychladit na 10 hodin do lednice. Před podáváním jej můžeme dozdobit šlehačkou.
Diskuze
Natašo, budeme rádi, pokud vložíte na web i váš recept nebo nám jej můžete poslat na senzarecepty@email.cz
On je postup úplně stejný, jen je méně zakysané smetany a kromě 1 vanilkového cukru žádný jiný nepřidávám. I tak je to sladké dost a osvěžující. Dortovou formu si však vyložím alobalem nebo folií, lépe se to pak vyndává. Připravený dort přikraji taky a před vložením do ledničky ho zatížím talířem.
Také vystýlám formu pečícím papírem nebo potravinářskou fólií. Nejprve formu trochu pomažu vodou. Pečící papír pak na stěnách při manipulaci krásně drží a poté vkládám ingredience.
Iveta
Podobné recepty
- » Bleskový jahodový dort
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Jahodový nepečený dortík
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Jahodový dort II
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Letní jahodový dortík
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Jahodový mramorový dortík
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 6x) - » Nepečený jahodový dort II
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Jahodový dort I
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1009049) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 274828) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 235180) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 219973) - » Couračka
(Navštívilo: 150541) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 126382) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112129)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy