Quiche se slaninou, cibulí a tymiánem

Kategorie: Moučníky

Autor:

Quiche se slaninou, cibulí a tymiánem

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Večeře

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do velké mísy prosiju mouku se solí a přidám máslo. Těsto zpracovávám prsty tak dlouho, až připomíná drobenku. Rychle přidám a zapracuju vejce a mléko. Nehnětu moc dlouho, aby těsto nebylo tuhé. Nakonec z něj vytvaruju kouli, za­balím ji do potravinářské fólie a nechám aspoň 30 minut odpočívat v lednici. Pak ho vyválím mezi dvěma pečicími papíry na placku 4 mm silnou.
Troubu předehřeju na 200 °C. Kulatou formu na quiche o průměru 22 cm lehce vymažu nebo vyložím pečicím papírem. Rozválené těsto přenesu na válečku do for­my a prsty pečlivě vymačkám do okrajů.
Těsto rovnoměrně propíchám vidlič­kou, vyložím pečicím papírem a zatížím fazolemi, aby se při pečení nevzdouvalo. Peču 15 minut, pak sundám pečicí papír s fazolemi a peču dalších 10–15 minut, až je koláč krásně zlatavý. Vyndám ho z trouby a dám ho zatím stranou.
Teplotu v troubě snížím na 180 °C a při­pravím si náplň. Na pánvi si rozehřeju olej, přidám cibuli a slaninu a opékám za občasného zamíchání asi 10 minut dozla­tova. Pánev sundám z plotny, přimíchám tymián a nechám zatím stát. V míse prošlehám vejce, smetanu, mléko, sýr, sůl a pepř. Cibuli se slaninou a tymiánem rovnoměrně rozprostřu na koláč, zaliju sýrovou směsí a peču 25–30 minut, až je náplň zlatavá a pevná. Před podáváním nechám koláč ještě 10 minut odpočinout.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist