Quiche se slaninou, cibulí a tymiánem
Kategorie: Moučníky
Autor: Monyszek

Suroviny
- ZÁKLADNÍ TĚSTO
- Hladká mouka 300 g
- Sůl 1 lžička
- Studené mléko 150 g
- Vejce 1 ks
- Studené mléko 3 lžíce
- NÁPLŇ
- Olivový olej 1 lžíce
- Cibule 1 ks
- Slanina 200 g
- Čerstvé tymiánové lístky 1 lžíce
- Vejce 3 ks
- Smetana na vaření 80 ml
- Mléko 60 ml
- Čedar 25 g
- Sůl dle chuti 1 špetka
- Pepř dle chuti 1 špetka
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Večeře
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do velké mísy prosiju mouku se solí a přidám máslo. Těsto zpracovávám prsty tak dlouho, až připomíná drobenku. Rychle přidám a zapracuju vejce a mléko. Nehnětu moc dlouho, aby těsto nebylo tuhé. Nakonec z něj vytvaruju kouli, zabalím ji do potravinářské fólie a nechám aspoň 30 minut odpočívat v lednici. Pak ho vyválím mezi dvěma pečicími papíry na placku 4 mm silnou.
Troubu předehřeju na 200 °C. Kulatou formu na quiche o průměru 22 cm lehce vymažu nebo vyložím pečicím papírem. Rozválené těsto přenesu na válečku do formy a prsty pečlivě vymačkám do okrajů.
Těsto rovnoměrně propíchám vidličkou, vyložím pečicím papírem a zatížím fazolemi, aby se při pečení nevzdouvalo. Peču 15 minut, pak sundám pečicí papír s fazolemi a peču dalších 10–15 minut, až je koláč krásně zlatavý. Vyndám ho z trouby a dám ho zatím stranou.
Teplotu v troubě snížím na 180 °C a připravím si náplň. Na pánvi si rozehřeju olej, přidám cibuli a slaninu a opékám za občasného zamíchání asi 10 minut dozlatova. Pánev sundám z plotny, přimíchám tymián a nechám zatím stát. V míse prošlehám vejce, smetanu, mléko, sýr, sůl a pepř. Cibuli se slaninou a tymiánem rovnoměrně rozprostřu na koláč, zaliju sýrovou směsí a peču 25–30 minut, až je náplň zlatavá a pevná. Před podáváním nechám koláč ještě 10 minut odpočinout.
Troubu předehřeju na 200 °C. Kulatou formu na quiche o průměru 22 cm lehce vymažu nebo vyložím pečicím papírem. Rozválené těsto přenesu na válečku do formy a prsty pečlivě vymačkám do okrajů.
Těsto rovnoměrně propíchám vidličkou, vyložím pečicím papírem a zatížím fazolemi, aby se při pečení nevzdouvalo. Peču 15 minut, pak sundám pečicí papír s fazolemi a peču dalších 10–15 minut, až je koláč krásně zlatavý. Vyndám ho z trouby a dám ho zatím stranou.
Teplotu v troubě snížím na 180 °C a připravím si náplň. Na pánvi si rozehřeju olej, přidám cibuli a slaninu a opékám za občasného zamíchání asi 10 minut dozlatova. Pánev sundám z plotny, přimíchám tymián a nechám zatím stát. V míse prošlehám vejce, smetanu, mléko, sýr, sůl a pepř. Cibuli se slaninou a tymiánem rovnoměrně rozprostřu na koláč, zaliju sýrovou směsí a peču 25–30 minut, až je náplň zlatavá a pevná. Před podáváním nechám koláč ještě 10 minut odpočinout.
Podobné recepty
- » HOUBOVÝ QUICHE
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Quiche Lorraine
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Cuketový quiche
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Velikonoční quiche s vajíčky a šunkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krůtí quiche
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Quiche s parmskou šunkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Quiche s medvědím česnekem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017465) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316462) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237960) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234781) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131962) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113956)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy