Quiche s medvědím česnekem

Kategorie: Moučníky

Autor:

Quiche s medvědím česnekem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Promněte mouku se solí a máslem a vytvořte drobenku. Pak do ní přidejte 50 ml studené vody a vypracujte těsto na quiche. Těsto zabalte do fólie a nechte v lednici odležet alespoň hodinu. Troubu rozehřejte na teplotu 180 °C.

2
NÁPLŇ: Mezitím v misce rozšlehejte vejce se smetanou. Sýr nakrájejte na kousky, posekejte nadrobno listy medvědího česneku a vše vmíchejte do smetany s vejci. Přidejte sůl, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek (nebo květ) a sladkou papriku.

3
Vymažte dortovou formu tukem nebo ji vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte na plát silný půl centimetru a vyložte jím formu i její stěny tak, aby alespoň o 2 cm přesahoval její dno.

4
Vylijte náplň do formy, přesahující okraje těsta buď ořízněte, nebo zahněte a koláč vložte do trouby. Pečte půl hodiny, nebo až těsto dostane zlatou barvu. Podávejte se zeleným salátem, například z mladých pampeliškových listů, lodyh bršlice nebo mladého šťovíku

Poznámka:

Prima tip: Pro výraznější chuť vyměňte kravský camembert za kozí sýr.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist