Jehněčí placka s hráškem
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- mražený hrášek 300 g
- česnek 3 stroužek
- kuskus 2 lžíce
- jehněčí kýta 400 g
- podle chuti
- sůl 1 ks
- mletý černý pepř 1 ks
- čerstvá chilli paprika 2 ks
- podle potřeby
- olivový olej 3 lžíce
- máslo 1 ks
- petrželová nať 0.5 svazek
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Jehněčí kýtu očistíme a na masovém strojku umeleme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Čerstvé chilli papričky zbavíme semínek a velmi jemně nasekáme.
Mleté jehněčí maso promícháme s kuskusem, ochutíme solí, česnekem, chilli papričkami a pepřem. Nakonec přidáme usekanou petrželku a propracujeme s olejem. Masovou směs necháme asi 10 minut rozležet. Pak ji namočenýma rukama vtlačíme do menší teflonové formy tak, aby masová placka byla asi 2 cm silná. Jehněčí placku pečeme v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 10 - 15 minut.
Příprava hrášku: Na pánvi necháme rozpustit máslo, vmícháme mražený hrášek, osolíme, opepříme, podlijeme malým množstvím vody a zakryté krátce podusíme. Nakonec k podušenému hrášku vmícháme vypečenou šťávu z masa.
Jehněčí upečenou placku rozdělíme na porce, obložíme dušeným hráškem a podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.
Mleté jehněčí maso promícháme s kuskusem, ochutíme solí, česnekem, chilli papričkami a pepřem. Nakonec přidáme usekanou petrželku a propracujeme s olejem. Masovou směs necháme asi 10 minut rozležet. Pak ji namočenýma rukama vtlačíme do menší teflonové formy tak, aby masová placka byla asi 2 cm silná. Jehněčí placku pečeme v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 10 - 15 minut.
Příprava hrášku: Na pánvi necháme rozpustit máslo, vmícháme mražený hrášek, osolíme, opepříme, podlijeme malým množstvím vody a zakryté krátce podusíme. Nakonec k podušenému hrášku vmícháme vypečenou šťávu z masa.
Jehněčí upečenou placku rozdělíme na porce, obložíme dušeným hráškem a podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.
Podobné recepty
- » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Indické jehněčí curry
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí krkovička s rozmarýnem a jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí maso s kuskusem
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Dušené jehněčí kolínko
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1013401) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 294577) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236217) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223595) - » Couračka
(Navštívilo: 150684) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128395) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112936)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy