Jehněčí placka s hráškem

Kategorie: Maso

Autor:

Jehněčí placka s hráškem

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jehněčí kýtu očistíme a na masovém strojku umeleme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Čerstvé chilli papričky zbavíme semínek a velmi jemně nasekáme.

Mleté jehněčí maso promícháme s kuskusem, ochutíme solí, česnekem, chilli papričkami a pepřem. Nakonec přidáme usekanou petrželku a propracujeme s olejem. Masovou směs necháme asi 10 minut rozležet. Pak ji namočenýma rukama vtlačíme do menší teflonové formy tak, aby masová placka byla asi 2 cm silná. Jehněčí placku pečeme v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 10 - 15 minut.

Příprava hrášku: Na pánvi necháme rozpustit máslo, vmícháme mražený hrášek, osolíme, opepříme, podlijeme malým množstvím vody a zakryté krátce podusíme. Nakonec k podušenému hrášku vmícháme vypečenou šťávu z masa.

Jehněčí upečenou placku rozdělíme na porce, obložíme dušeným hráškem a podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist