Marinovaná jehněčí žebírka

Kategorie: Maso

Autor:

Marinovaná jehněčí žebírka

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 270 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Grilování

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jehněčí žebírka naklepeme a na krajích nařežeme, aby se maso nekroutilo a připravíme si marinádu.
3 oloupané stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky a vložíme do mísy, přidáme 2 bobkové listy, 3 snítky rozmarýnu, sůl, 2 dl červeného vína, špetku mletého černého pepře a 3 lžíce oleje.
Maso v této marinádě pořádně promícháme a dáme minimálně na 4 hodiny odležet do lednice.
Po 4 hodinách maso vyjmeme z marinády a maso osušíme.
Připravíme si pánev s 1 lžící oleje a zprudka kotlety z obou stran opečeme cca 1,5 minuty z každé strany. Stáhneme z plotny a necháme 5 - 7 minut odpočinout.

Mezitím použijeme marinádu ze které si připravíme omáčku.
Marinádu vložíme do hrnce a dáme vařit, přidáme 2 lžíce medu, 1 lžičku majoránky a 2 lžíce strouhanky na zahuštění.
Marinádu zredukujeme zhruba na polovinu a přidáme šťávu z kotlet, která nám zůstala na pánvi. Vše promícháme.
Marinádu s kořením scedíme přes cedník a můžeme podávat ke kotletkám.

Jehněčí kotlety podáváme přelité omáčkou a opečeným bramborem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist