Jehněčí kotleta
Kategorie: Maso
Autor: Monyszek

Suroviny
- Jehněčí hřebínek 2.5 kg
- Polenta 100 g
- Zeleninový vývar 300 g
- Houby 150 g
- Pepř dle chuti 2 špetka
- Parmazán 100 g
- Olivový olej 100 ml
- Starší chléb 100 g
- Hladkolistá petržel 80 g
- Česnek 20 g
- Chilli paprička 1 ks
- Rozmarýn 50 g
- Cherry rajčata 4 ks
- Máslo 50 g
- Sůl dle chuti 3 špetka
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso omyjte, očistěte od blan, osolte a opepřete. Přiveďte k varu zeleninový vývar, vsypejte do něj polentu a stále míchejte, dokud nezhoustne. Vařte asi 15 minut. Přidejte sůl, pepř, 50 g parmazánu a 50 ml oleje.
Starší chléb (bez kůrky) rozmixujte se zbylým parmazánem a s hladkolistou petrželí, dochuťte solí a pepřem.
Maso opečte v pánvi na oleji, poté je obalte v připravené krustě a pečte při 180°C 10 minut. Poté nechte 10 minut odpočinout.
Na omáčku orestujte v pánvi na oleji na plátky nakrájený česnek a chilli papričku. Přidejte houby a zprudka orestujte. Mírně osolte a opepřete. Přidejte výpek z masa a zjemněte máslem. Jehněčí podávejte s omáčkou a omytými cherry rajčátky.
Starší chléb (bez kůrky) rozmixujte se zbylým parmazánem a s hladkolistou petrželí, dochuťte solí a pepřem.
Maso opečte v pánvi na oleji, poté je obalte v připravené krustě a pečte při 180°C 10 minut. Poté nechte 10 minut odpočinout.
Na omáčku orestujte v pánvi na oleji na plátky nakrájený česnek a chilli papričku. Přidejte houby a zprudka orestujte. Mírně osolte a opepřete. Přidejte výpek z masa a zjemněte máslem. Jehněčí podávejte s omáčkou a omytými cherry rajčátky.
Podobné recepty
- » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Indické jehněčí curry
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí krkovička s rozmarýnem a jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí maso s kuskusem
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Dušené jehněčí kolínko
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232265) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy