Králičí paštika se švestkovou omáčkou
Kategorie: Chuťovky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Na paštiku
- Mladý očištěný králík 1 ks
- Zakysaná smetana 250 ml
- Máslo 200 g
- Sardelová pasta 2 lžička
- Vejce 2 ks
- Želatina 2 plátek
- Muškátový květ 1 špetka
- Sůl 3 špetka
- Pepř 2 špetka
- Tmavý chléb k podávání 1 ks
- Na švestkový přeliv
- Červené víno 500 ml
- Zralé a vypeckované švestky 250 g
- Nakrájená cibule 150 g
- Med 1 lžička
- Citronová šťáva 1 ks
- Chilli koření 1 špetka
- Na paštiku
- Mladý očištěný králík 1 ks
- Zakysaná smetana 250 ml
- Máslo 200 g
- Sardelová pasta 2 lžička
- Vejce 2 ks
- Želatina 2 plátek
- Muškátový květ 1 špetka
- Sůl 3 špetka
- Pepř 2 špetka
- Tmavý chléb k podávání 1 ks
- Na švestkový přeliv
- Červené víno 500 ml
- Zralé a vypeckované švestky 250 g
- Nakrájená cibule 150 g
- Med 1 lžička
- Citronová šťáva 1 ks
- Chilli koření 1 špetka
Doba přípravy: 70 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Králíka rozdělíme na díly a podusíme ho na másle zvolna asi 25 minut doměkka. Maso vykostíme a i se šťávou jemně umeleme. Přidáme vejce, zakysanou smetanu, sardelovou pastu, muškátový květ. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti.
Želatinu namočíme do studené vody. Necháme ji nabobtnat a pak ji nad vodní lázní krátce zahříváme do rozpuštění. Želatinu potom vmícháme do masové hmoty.
Směs nalijeme do vymazané paštikové formy a dobře ji uzavřeme pokličkou nebo alobalem. Formu položíme do pekáče, do něj do poloviny výšky nalijeme horkou vodu a vložíme na 30 minut do trouby předehřáté na 150 ºC. Pak snížíme teplotu na 90 ºC a vaříme dalších 30 minut.
Paštiku vyjmeme a necháme ji vychladnout. Alobal v žádném případě neodstraňujeme. Dáme ji do chladničky přes noc ztuhnout. Přísady na švestkový přeliv rozvaříme na kaši a necháme vychladnout.
Plátky paštiky podáváme se švestkovým přelivem a s chlebem.
Želatinu namočíme do studené vody. Necháme ji nabobtnat a pak ji nad vodní lázní krátce zahříváme do rozpuštění. Želatinu potom vmícháme do masové hmoty.
Směs nalijeme do vymazané paštikové formy a dobře ji uzavřeme pokličkou nebo alobalem. Formu položíme do pekáče, do něj do poloviny výšky nalijeme horkou vodu a vložíme na 30 minut do trouby předehřáté na 150 ºC. Pak snížíme teplotu na 90 ºC a vaříme dalších 30 minut.
Paštiku vyjmeme a necháme ji vychladnout. Alobal v žádném případě neodstraňujeme. Dáme ji do chladničky přes noc ztuhnout. Přísady na švestkový přeliv rozvaříme na kaši a necháme vychladnout.
Plátky paštiky podáváme se švestkovým přelivem a s chlebem.
Podobné recepty
- » Pomazánka ze zbylého králičího masa
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 17x) - » Králičí šunka
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 20x) - » Králičí maso s cuketou a bramborem pro děti od 5 měsíců
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Domácí králičí polévka s játrovými knedlíčky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Králičí stehna na víně
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Králičí stehna se žampiony
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Králičí medailonky na houbách
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232265) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy