Králičí stehna na víně

Kategorie: Maso

Autor:

Králičí stehna na víně

Suroviny

Porce: 4 + –
  • králičí stehna 4 ks
  • trocha čerstvě mletého pepře 1 ks
  • plnotučná hořčice 4 lžička
  • cibule 4 ks
  • nové koření 4 kulička
  • několik snítek čerstvého tymiánu 1 ks
  • máslo 120 g
  • zeleninový vývar 200 ml
  • červené víno 200 ml

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Stehna opláchneme, vložíme do pekáčku, posypeme čerstvě mletým pepřem a pomažeme hořčicí.

Cibule nakrájíme na kolečka a rozložíme je na maso. Přidáme kuličky nového koření, snítky čerstvého tymiánu a vše zalijeme přepuštěným máslem a horkým vývarem.

Pekáček zakryjeme poklicí a pečeme asi hodinu. Poté poklici odstraníme a za občasného podlévání a obracení masa pečeme ještě asi 1,5 hodiny. Zhruba 15 minut před koncem pečení přilijeme červené víno a necháme dopéct.

Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Polovinu másla můžeš nahradit kusem špeku. Nakrájej ho na malé kousky a rozlož je na maso. K tymiánu přidej kousek čerstvého rozmarýnu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist