Domácí králičí polévka s játrovými knedlíčky

Kategorie: Polévky

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 95 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Králíka naporcujeme, nohy a hřbet odložíme na pečení nebo svíčkovou omáčku

2. Do hrnce s vodou dáme vařit hrudní koš, hlavu a boky, chceme li mít v polévce hodně masa, dáme vařit i přední nohy

3. Osolíme, přidáme kořenovou zeleninu a cibuli a vaříme vše doměkka, až půjde maso dobře od kosti, vývar scedíme, uvařené maso a zeleninu necháme vychladnout

4. Části králíka obereme a nakrájíme na kostičky, zeleninu rovněž, z jater odstraníme žilky a blanky a utřeme nebo umeleme je na strojku

5. Umletá játra dáme do misky, přidáme strouhanku, vejce, muškátový květ, česnek, lžičku másla a sůl, směs promícháme a vypracuje tužší hmotu z které pak uděláme kuličky, ty zatím odložíme stranou

6. Scezený vývar znovu ohřejeme, přidáme nakrájené maso a zeleninu, když se vývar začne vařit, nasypeme játrové knedlíčky, kuličky jsou uvařené, když se objeví na hladině polévky

7. Polévku osolíme, ochutíme majoránku, na závěr zahustíme cibulovou jíškou z hladké mouky, másla a nakrájené cibule.



Doporučení:

Takto připravená polévka se někde podává i bez jíšky, jako vývar, jen s knedlíčky, masem a zeleninou.

Poznámka:

králičí maso - hrudní koš, boky, hlava, krk a případně přední nohy z králika

králičí játra
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist