Francouzská cibulačka
Kategorie: Polévky
Autor: andrea

Suroviny
- Máslo 1 lžíce
- Olivový olej 2 lžíce
- Šalvěj - čerstvá 2 hrst
- Česnek - prolisovaný 8 stroužek
- Cibule červená - krájená na plátky 5 ks
- Cibule bílá - krájená na plátky 4 ks
- Šalotka - krájená na plátky 3 ks
- Pórek - krájený na plátky 300 g
- Mořská sůl 1 lžička
- Pepř černý čerstvě mletý 1 špetka
- Vývar(zeleninový, hovězí nebo drůbeží) 2 l
- Chléb ztvrdlý 8 plátek
- Čedar - strouhaný 200 g
- Worcesterská omáčka 1 lžička
Doba přípravy: 170 min
Obtížnost: Středně obtížné
Určen pro: Vegetariáni
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Francie
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Máslo, olivový olej, šalvěj a česnek dejte do hrnce se silným dnem na mírný oheň, všechno dobře promíchejte, přidejte všechny cibule, šalotku a pórek. Osolte, opepřete, hrnec zakryjte pokličkou – nechte ji trochu na stranu, aby zůstal pootevřený – a základ padesát minut duste na nejmenším ohni. Cibule by se přitom neměly zbarvit, občas je promíchejte, aby se nepřichytily. Na posledních dvacet minut sundejte pokličku, aby základ zezlátl. Musíte mít
trpělivost dusit pomalu, dáte tím polévce neuvěřitelnou chuť a konzistenci.
Přidejte vývar, přiveďte k varu a nechte patnáct minut probublat. V rozpálené troubě opečte chleby, polévku dochuťte a pak ji nalijte do ohnivzdorných misek. Chleby nalámejte tak, aby se jimi dala každá miska přikrýt, klidně je do misek zatlačte. Posypte sýrem, pokapejte worcesterskou omáčkou a nakonec na každou misku položte lístky šalvěje smočené v olivovém oleji. Dejte zapéct do trouby, a až bude sýr probublávat, máte hotovo.
trpělivost dusit pomalu, dáte tím polévce neuvěřitelnou chuť a konzistenci.
Přidejte vývar, přiveďte k varu a nechte patnáct minut probublat. V rozpálené troubě opečte chleby, polévku dochuťte a pak ji nalijte do ohnivzdorných misek. Chleby nalámejte tak, aby se jimi dala každá miska přikrýt, klidně je do misek zatlačte. Posypte sýrem, pokapejte worcesterskou omáčkou a nakonec na každou misku položte lístky šalvěje smočené v olivovém oleji. Dejte zapéct do trouby, a až bude sýr probublávat, máte hotovo.
Podobné recepty
- » Francouzská cibulačka
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x) - » Francouzská vepřová pečeně
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » La soupe aux choux - francouzská zelňačka
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Francouzská sladká omeleta
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Francouzská čokoládová pěna
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Francouzská kuřecí polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Francouzská cibulačka
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015711) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307959) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232214) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131030) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy