Francouzská vepřová pečeně

Kategorie: Maso

Autor:

Francouzská vepřová pečeně

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Zapékání

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do hrnce s 1 l slané a opeřené vody vložíme maso, uvedeme do varu a pod poklicí slabým varem vaříme 30 minut. Zapékací mísu vymažeme utřeným stroužkem česneku. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ty pak rozložíme do mísy ve třech vrstvách, každou vrstvu posypeme směsí rozdrceného bobkového listu a tymiánu, utřeného stroužku česneku a strouhaného muškátového oříšku. Pak brambory zalijeme vývarem z masa - musí být ponořeny. Nakonec přidáme sádlo. Vložíme do předehřáté trouby a po 15 minutách položíme na brambory nakrájené maso. Pečeme asi hodinu. Brambory do sebe vsáknou všechen tuk.

Diskuze

Recept opsán z kuchařské knihy a to doslova. Kniha se jmenuje 2000 českých a zahraničních receptů :))

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist