Kudláskova polévka

Kategorie: Polévky

Autor:

Kudláskova polévka

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Na olej dáme na kolečka nakrájený pórek, najemno nastrouhanou mrkev a celer, necháme zarestovat, přidáme hladkou mouku,vhodíme bujónovou kostku, zalijeme vodou ( 1 litr) a necháme vařit.Mícháme, aby se nám nepřipalovala. Mezi tím si připravíme těsto na noky. Brambory nastrouháme najemno jako na bramboráky, přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce a mouku. Množství mouky by mělo být takové, aby těstíčko bylo o něco málo hustší, jak na bramboráky. Malou lžičkou vykrajujeme noky a zaváříme do polévky. Vaříme na mírném plameni, aby se prudkým varem nerozvařily asi 10 minut, tak aby byly měkké.. Nejlépe je vyzkoušet jeden nok a podle potřeby se může přidat mouka.
Když jsou noky měkké, přidáme prolisovaný česnek, podle potřeby dosolíme a přidáme polévkové koření.
Jako inspirace na noky mi posloužila Česká hospodyňka. Noky lze udělat i do česnečky místo chleba.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist