Pikantní gazpacho
Kategorie: Polévky
Autor: wencek

Suroviny
- rajčata 300 g
- chilli olej 2 lžíce
- zeleninový vývar 3 dl
- šalotka 1 ks
- salátová okurka 1 ks
- červená paprika 1.2 ks
- zelená paprika 1.2 ks
- žlutá paprika 1.2 ks
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Mixování, mletí
Země: Španělsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Rajčata omyjeme, slupky nařízneme do křížků, ponoříme na malý okamžik do vroucí vody, vyjmeme je, ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme
2. Dužinu rajčat nakrájíme na kostičky velké asi 1 cm, 2/3 z nich rozmixujeme se studeným zeleninovým vývarem, nalijeme do polévkové mísy, přidáme zbylou nakrájenou dužinu a dochutíme mořskou solí, pepřem a chilli olejem
3. Oloupanou šalotku, omytou okurku a očištěné papriky nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky
4. Pak do ní prolisujeme oloupaný stroužek česneku a nakonec vmícháme na drobno nasekanou bazalku a pažitku.
Poznámka:
Ostrý olej lze dnes koupit, nebo si ho můžete připravit i doma. Rozpůlené chilli papričky naložíte do klasického oleje na několik dní, pak je vytáhnete a máte olej ostřejší chuti. V tomto případě je lepší použít kvalitní, extrapanenský olivový olej
2. Dužinu rajčat nakrájíme na kostičky velké asi 1 cm, 2/3 z nich rozmixujeme se studeným zeleninovým vývarem, nalijeme do polévkové mísy, přidáme zbylou nakrájenou dužinu a dochutíme mořskou solí, pepřem a chilli olejem
3. Oloupanou šalotku, omytou okurku a očištěné papriky nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky
4. Pak do ní prolisujeme oloupaný stroužek česneku a nakonec vmícháme na drobno nasekanou bazalku a pažitku.
Poznámka:
Ostrý olej lze dnes koupit, nebo si ho můžete připravit i doma. Rozpůlené chilli papričky naložíte do klasického oleje na několik dní, pak je vytáhnete a máte olej ostřejší chuti. V tomto případě je lepší použít kvalitní, extrapanenský olivový olej
Podobné recepty
- » Pikantní krupicové suflé
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pikantní vepřový guláš
(Hodnocení: 1.53 - hlasovalo 73x) - » Pekingská pikantní kyselá polévka
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 22x) - » Kuřecí špízky v pikantní jogurtové marinádě
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 59x) - » Pikantní pečený divočák
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 79x) - » Pikantní kančí maso po myslivecku
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 43x) - » Pikantní vepřová žebírka
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 18x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232264) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy