Pikantní gazpacho

Kategorie: Polévky

Autor:

Pikantní gazpacho

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Mixování, mletí

Země: Španělsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Rajčata omyjeme, slupky nařízneme do křížků, ponoříme na malý okamžik do vroucí vody, vyjmeme je, ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme
2. Dužinu rajčat nakrájíme na kostičky velké asi 1 cm, 2/3 z nich rozmixujeme se studeným zeleninovým vývarem, nalijeme do polévkové mísy, přidáme zbylou nakrájenou dužinu a dochutíme mořskou solí, pepřem a chilli olejem
3. Oloupanou šalotku, omytou okurku a očištěné papriky nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky
4. Pak do ní prolisujeme oloupaný stroužek česneku a nakonec vmícháme na drobno nasekanou bazalku a pažitku.

Poznámka:
Ostrý olej lze dnes koupit, nebo si ho můžete připravit i doma. Rozpůlené chilli papričky naložíte do klasického oleje na několik dní, pak je vytáhnete a máte olej ostřejší chuti. V tomto případě je lepší použít kvalitní, extrapanenský olivový olej
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist