Pikantní krupicové suflé
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek

Suroviny
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Francie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Oddělíme žloutky od bílků, z bílku ušleháme tuhý sníh
2. Pomalu ohříváme mléko, přidáme do něj špetku soli a 20 g cukru, pozvolna přisypeme krupic a za stálého míchání povaříme
3. Nádobu odstavíme ze zdroje tepla, do krupicové kaše vmícháme žloutky a 1 lžíci povoleného másla, necháme zchladit
4. Sýr nastrouháme na jemno a spolu s ušlehanými bílky ho vmícháme do vychladlé kaše
5. Trouby vyhřejeme na 180 °C, formičky na suflé vymastíme a posypeme zbylým cukrem
6. Formičky naplníme hmotou z krupice a sýra a dáme do trouby, pečeme 20 minut, v žádném případě po dobu pečení troubu neotevíráme, jinak se vám suflé zdrcne!
7. Po 20 minutách zvyšte výkon o 20 stupňů a pečeme
dalších 20 minut, právě zvýšení teploty zajistí, že hmota vyběhne a vytvoří zlatohnědou čepičku.
2. Pomalu ohříváme mléko, přidáme do něj špetku soli a 20 g cukru, pozvolna přisypeme krupic a za stálého míchání povaříme
3. Nádobu odstavíme ze zdroje tepla, do krupicové kaše vmícháme žloutky a 1 lžíci povoleného másla, necháme zchladit
4. Sýr nastrouháme na jemno a spolu s ušlehanými bílky ho vmícháme do vychladlé kaše
5. Trouby vyhřejeme na 180 °C, formičky na suflé vymastíme a posypeme zbylým cukrem
6. Formičky naplníme hmotou z krupice a sýra a dáme do trouby, pečeme 20 minut, v žádném případě po dobu pečení troubu neotevíráme, jinak se vám suflé zdrcne!
7. Po 20 minutách zvyšte výkon o 20 stupňů a pečeme
dalších 20 minut, právě zvýšení teploty zajistí, že hmota vyběhne a vytvoří zlatohnědou čepičku.
Poznámka:
madeland = sýrPodobné recepty
- » Pikantní vepřový guláš
(Hodnocení: 1.53 - hlasovalo 73x) - » Pekingská pikantní kyselá polévka
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 22x) - » Kuřecí špízky v pikantní jogurtové marinádě
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 59x) - » Pikantní pečený divočák
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 79x) - » Pikantní kančí maso po myslivecku
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 43x) - » Pikantní vepřová žebírka
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 18x) - » Pikantní hovězí krk
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 15x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015413) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 306514) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237278) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 231951) - » Couračka
(Navštívilo: 150765) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 130939) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113624)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy