Polévka à la Mór Jókai
Kategorie: Polévky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Suché červené fazole namočené den předem 200 g
- Uzené vepřové koleno s kostí 600 g
- Mrkev 100 g
- Kořenová petržel 100 g
- Celer 50 g
- Nohy maďarské paprikové klobásy 3 ks
- Sádlo 3 lžíce
- Hladká mouka 3 lžíce
- Cibule 30 g
- Česnek, prolisovaný 2 stroužek
- Mletá paprika dle chuti 2 špetka
- Sůl - dle chuti 3 špetka
- Těstoviny scipetke 1 ks
- Zakysaná smetana k podávání 1 ks
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1 Namočené fazole slijte, propláchněte a dejte spolu s kolenem do hrnce s 2–2,5 l studené vody. Přidejte mrkev, petržel, celer a celé klobásy. Vařte na mírném ohni, aby vše změklo asi hodinu.
2 Vylovte všechno až na fazole, zeleninu vyhoďte. Až maso trochu zchladne, oberte ho a nakrájejte, klobásy nakrájejte na kolečka. Udělejte světle zlatavou jíšku ze sádla, mouky a cibule, pak přidejte česnek a trochu papriky a polévku zahustěte.
3 Koleno a klobásu vraťte do polévky, přiveďte k varu a přidejte těstoviny. Až budou uvařené, podávejte polévku se zakysanou smetanou. Dosolte, jen pokud je to nutné.
Csipetke (čipetke)
Z cca 100 g hladké mouky a 1 velkého vejce vypracujete pevné pružné těsto. Zabalte ho do plastové fólie a nechte asi hodinu odležet v chladnu. Krátce je prohněťte, vyvalujte hádky silné jako tužka. Olamujte z nich kousky a zplošťujte je. Pokládejte je na vál v jedné vrstvě a poprašte je trochou mouky, aby nevysychaly.
2 Vylovte všechno až na fazole, zeleninu vyhoďte. Až maso trochu zchladne, oberte ho a nakrájejte, klobásy nakrájejte na kolečka. Udělejte světle zlatavou jíšku ze sádla, mouky a cibule, pak přidejte česnek a trochu papriky a polévku zahustěte.
3 Koleno a klobásu vraťte do polévky, přiveďte k varu a přidejte těstoviny. Až budou uvařené, podávejte polévku se zakysanou smetanou. Dosolte, jen pokud je to nutné.
Csipetke (čipetke)
Z cca 100 g hladké mouky a 1 velkého vejce vypracujete pevné pružné těsto. Zabalte ho do plastové fólie a nechte asi hodinu odležet v chladnu. Krátce je prohněťte, vyvalujte hádky silné jako tužka. Olamujte z nich kousky a zplošťujte je. Pokládejte je na vál v jedné vrstvě a poprašte je trochou mouky, aby nevysychaly.
Podobné recepty
- » Dršťková polévka z bedel
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 71x) - » Dýňová polévka
(Hodnocení: 1.34 - hlasovalo 140x) - » Česneková polévka se sýrem a šunkou
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 23x) - » Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 63x) - » Pekingská pikantní kyselá polévka
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 22x) - » Gulášová polévka
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 35x) - » Zlatá kuřecí polévka s kuřecími knedlíčky
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 22x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017260) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315466) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237725) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233427) - » Couračka
(Navštívilo: 150834) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131500) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113850)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy