Polévka à la Mór Jókai

Kategorie: Polévky

Autor:

Polévka à la Mór Jókai

Suroviny

Porce: 8 + –
  • Suché červené fazole namočené den předem 200 g
  • Uzené vepřové koleno s kostí 600 g
  • Mrkev 100 g
  • Kořenová petržel 100 g
  • Celer 50 g
  • Nohy maďarské paprikové klobásy 3 ks
  • Sádlo 3 lžíce
  • Hladká mouka 3 lžíce
  • Cibule 30 g
  • Česnek, prolisovaný 2 stroužek
  • Mletá paprika dle chuti 2 špetka
  • Sůl - dle chuti 3 špetka
  • Těstoviny scipetke 1 ks
  • Zakysaná smetana k podávání 1 ks

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1 Namočené fazole slijte, propláchněte a dejte spolu s kolenem do hrnce s 2–2,5 l studené vody. Přidejte mrkev, petržel, celer a celé klobásy. Vařte na mírném ohni, aby vše změklo asi hodinu.

2 Vylovte všechno až na fazole, zeleninu vyhoďte. Až maso trochu zchladne, oberte ho a nakrájejte, klobásy nakrájejte na kolečka. Udělejte světle zlatavou jíšku ze sádla, mouky a cibule, pak přidejte česnek a trochu papriky a polévku zahustěte.

3 Koleno a klobásu vraťte do polévky, přiveďte k varu a přidejte těstoviny. Až budou uvařené, podávejte polévku se zakysanou smetanou. Dosolte, jen pokud je to nutné.

Csipetke (čipetke)
Z cca 100 g hladké mouky a 1 velkého vejce vypracujete pevné pružné těsto. Zabalte ho do plastové fólie a nechte asi hodinu odležet v chladnu. Krátce je prohněťte, vyvalujte hádky silné jako tužka. Olamujte z nich kousky a zplošťujte je. Pokládejte je na vál v jedné vrstvě a poprašte je trochou mouky, aby nevysychaly.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist