Polévka s plody moře a fenyklem

Kategorie: Polévky

Autor:

Polévka s plody moře a fenyklem

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Panenský olivový olej 2 lžíce
  • Bílé cibule, nakrájené nadrobno 2 ks
  • Pórek, jen bílá část, nakrájený na tenké plátky 1 ks
  • Bulva fenyklu, pokrájená 1 ks
  • Česnek, nadrobno 6 stroužek
  • Fenyklová semena 1 lžička
  • Proužky kůry z biopomeranče 2 ks
  • Suché bílé víno 375 ml
  • Krájená rajčata 400 g 1 plechovka
  • Rybí vývar 375 ml
  • Bouquet garni 1 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Tymián 2 snítka
  • Stonky petrželky 4 ks
  • Šafránové nitky 1 špetka
  • Pevné bělomasé mořské ryby bez kosti filety, nakrájené na kostky 400 g
  • Mušle slávky, očištěné 300 g
  • Mušle zaděnky, očištěné 6 ks
  • Středně velké oloupané krevety s ponechanými ocásky 250 g
  • Hladkolistá petrželka 2 hrst
  • Italský chleba 12 plátek

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1 V hrnci na oleji opékejte cibuli, pórek, fenykl a česnek za stálého míchání 5 minut. Pak přidejte fenyklová semena, pomerančovou kůru a vše zalijte vínem. Zvyšte plamen a vařte 5 minut, až se víno svaří na polovinu. Přilijte vývar, přidejte rajčata, bouquet garni a šafrán. Přiveďte k varu. Pak ztlumte a vařte 15 minut, až fenykl změkne. Vypněte, odstraňte bouquet garni a nechte trochu zchladnout.

2 Nyní můžete polévku rozmixovat, pokud ji chcete mít krémově hladkou. Není to však nutné – nerozmixovaná má zajímavou strukturu. Znovu zahřejte, případně rozřeďte dalším vývarem, vmíchejte rybu, oboje mušle a krevety. Pomalu zahřívejte a občas zamíchejte (cca 3–4 minuty), až se mušle otevřou a ryba bude uvařená. Osolte a podávejte s opečeným italským chlebem a posypané petrželkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist