Špenátové rolky s mozzarellou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Špenátové rolky s mozzarellou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Na recept použijeme mražené špenátové listy (ne protlak). Špenát necháme povolit a pak z něj vymačkáme přebytečnou vodu. Překrájíme ho, aby byl jemnější. Lze pracovat i s čerstvým špenátem, který je třeba propláchnout, překrájet a nechat povolit na pánvi. Opět vymačkáme přebytečnou vodu.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh. Ke špenátu přidáme žloutky, sůl, pepř a muškátový oříšek (jen malou špetku). Nakonec vmícháme tuhý bílkový sníh.

Na plech rozprostřeme pečící papír a špenátovou směs pomocí stěrky rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Základ na špenátovou rolku pečeme při 200 °C 20 minut.

Upečený plát necháme krátce vychladnout, pak ho rozkrájíme na 6 - 8 dílů a každý díl potřeme rajčatovým pestem. Do středu umístíme na jemné plátky nakrájenou mozzarellu a ihned smotáme. Pokud budeme pracovat s vlažným špenátovým plátem, měly by rolky hezky držet pohromadě.

Každou špenátovou rolku s mozzarellou šikmo překrojíme a ihned podáváme jako předkrm či chuťovku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist