Špenátové řezy

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Špenátové řezy

Suroviny

Porce: 14 + –
  • Oloupaná cibule 350 g
  • Olej 60 ml
  • Nasekaný špenát 150 g
  • Tučný tvaroh 200 g
  • Smetana 50 ml
  • Špaldová hladká mouka 250 g
  • Najemno nastrouhaná gouda 100 g
  • Sůl dle potřeby 3 špetka
  • Pepř dle potřeby 3 špetka
  • Olej na potření pečícího papíru 2 lžíce

Doba přípravy: 55 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Večeře

Země: Česká republika

Počet porcí: 14

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibule rozkrojte na půlkolečka a ta rozkrájejte na tenké plátky. Osmažte je ve větší pánvi na oleji do světle růžova. Přidejte špenát a za stálého míchání společně krátce povařte, aby se odpařila všechna voda a směs byla hustá. Osolte ji, opepřete a nechejte vychladnout. Pak k ní vešlehejte tvaroh a prosátou mouku. Nakonec do směsi zapracujte třetinu nastrouhané goudy.

Plech vyložte pečícím papírem, potřete jej olejem a rukama navlhčenýma ve studené vodě na něj rozprostřete těsto ve vrstvě (měla by být vysoká asi 8 mm). Rovnoměrně posypejte zbylým sýrem a pečte v troubě vyhřáté na 195°C asi 30 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist