That's even better.
https://www.plancherepoxyvictoriavi...
Jarní závitky Nem
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- podle potřeby
- rýžový papír 1 ks
- pivo 1 ks
- houby 1 ks
- tenké rýžové nudle 1 ks
- rostlinný olej na smažení 1 ks
- směs
- vejce 2 ks
- kedlubna 1 ks
- mleté maso 500 g
- mletý černý pepř 1 špetka
- sůl 1 lžička
- mrkev 1 ks
- sójová omáčka 1 lžička
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Vietnam
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Nejprve dáme odmočit rýžové nudle do vlažné vody na cca 10 minut a houby do teplé vody na cca 20 - 30 minut, záleží na druhu hub, nejlepší jsou pravé vietnamské houby, jsou velké a prodávají se ve vietnamských tržnicích, jmenují se MOC NHI.
V jiné míse si spojíme dohromady maso, vejce, sůl, pepř a nastrouhanou zeleninu, přidáme lžičku sójové omáčky a necháme směs odležet. Nudle dáme vařit na cca 5 - 8 minut. Houby nakrájíme na tenké plátky. Uvařené nudle nastříháme na menší části a společně s houbami přidáme k masu. Vše nyní promícháme.
Na talíř si rozlijeme světlé pivo nebo případně teplou vodu. Rýžové papíry namáčíme z obou stran, dokud není papír dostatečně ohebný. Lžící nandáváme masovou směs na papír a balíme tak, že nejprve ohneme levý a pravý bok a následně balíme směrem od nás. Spoj uhladíme prstem namočeným v daném pivu či vodě. Dbáme na to, aby nám papír nikde nepraskl či nekoukalo maso.
Smažíme na rozpáleném oleji (hladina oleje musí mít zhruba 1 cm) ze všech stran, dokud nám závitky nezmění barvu, měly by být zlatavé až hnědé.
Jarní závitky Nem podáváme s rýží. Zdůrazňuji, že závitky jsou dobré pouze čerstvé a v případě, kdybychom je znovu ohřívali, závitky by byly rozblemcané a nebyly by tak dobré.
V jiné míse si spojíme dohromady maso, vejce, sůl, pepř a nastrouhanou zeleninu, přidáme lžičku sójové omáčky a necháme směs odležet. Nudle dáme vařit na cca 5 - 8 minut. Houby nakrájíme na tenké plátky. Uvařené nudle nastříháme na menší části a společně s houbami přidáme k masu. Vše nyní promícháme.
Na talíř si rozlijeme světlé pivo nebo případně teplou vodu. Rýžové papíry namáčíme z obou stran, dokud není papír dostatečně ohebný. Lžící nandáváme masovou směs na papír a balíme tak, že nejprve ohneme levý a pravý bok a následně balíme směrem od nás. Spoj uhladíme prstem namočeným v daném pivu či vodě. Dbáme na to, aby nám papír nikde nepraskl či nekoukalo maso.
Smažíme na rozpáleném oleji (hladina oleje musí mít zhruba 1 cm) ze všech stran, dokud nám závitky nezmění barvu, měly by být zlatavé až hnědé.
Jarní závitky Nem podáváme s rýží. Zdůrazňuji, že závitky jsou dobré pouze čerstvé a v případě, kdybychom je znovu ohřívali, závitky by byly rozblemcané a nebyly by tak dobré.
Diskuze
Podobné recepty
- » Jarní závitky štěstí
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Jarní zeleninové závitky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Smažené zeleninové jarní závitky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Jarní závitky v rýžovém papíru
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jarní mini kuřátka na másle
(Hodnocení: 1.45 - hlasovalo 29x) - » Šťouchané brambory s jarní cibulkou
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Lehký jarní bramborový salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307997) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232242) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy