Jehněčí rizoto
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- česnek 2 stroužek
- cibule 1 ks
- rýže 400 g
- mletý černý pepř 1 ks
- sůl 1 ks
- sádlo 2 lžíce
- jehněčí kýta 1 kg
- petrželka 1 svazek
- voda 1 ks
- uzený bůček 100 g
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Chorvatsko
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Jehněčí kýtu vykostíme, očistíme a maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
Rozpálíme si hrnec a na něm rozehřejeme sádlo. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak vsypeme maso a společně restujeme dozlatova. Maso zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme vařit.
Zatím si nakrájíme uzený bok na kostičky. Nať opereme, důkladně osušíme a nakrájíme nadrobno. Bůček promícháme s česnekem a petrželkou. Tím vytvoříme istrijskou "pešt (sječak)". Připravenou směs přidámek masu, když se začne vařit a dusíme pod pokličkou téměř doměkka.
Zatím si propláchneme a spaříme rýži. Když je maso skoro měkké, přisypeme rýži, přilijeme vodu nebo vývar a dodusíme vše doměkka.
Hotové jehněčí rizoto sypeme strouhaným sýrem.
Rozpálíme si hrnec a na něm rozehřejeme sádlo. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak vsypeme maso a společně restujeme dozlatova. Maso zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme vařit.
Zatím si nakrájíme uzený bok na kostičky. Nať opereme, důkladně osušíme a nakrájíme nadrobno. Bůček promícháme s česnekem a petrželkou. Tím vytvoříme istrijskou "pešt (sječak)". Připravenou směs přidámek masu, když se začne vařit a dusíme pod pokličkou téměř doměkka.
Zatím si propláchneme a spaříme rýži. Když je maso skoro měkké, přisypeme rýži, přilijeme vodu nebo vývar a dodusíme vše doměkka.
Hotové jehněčí rizoto sypeme strouhaným sýrem.
Podobné recepty
- » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Indické jehněčí curry
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí krkovička s rozmarýnem a jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí maso s kuskusem
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Dušené jehněčí kolínko
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017276) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315511) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237736) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233498) - » Couračka
(Navštívilo: 150836) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131539) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113861)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy