Musaka

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Musaka

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Řecko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jednu lžíci oleje rozpalte ve velkém, nejlépe litinovém hrnci. Přidejte cibuli a 6-8 minut ji opékejte. Pak vmíchejte česnek a po minutě i mrkev. Promíchejte a do hrnce dejte i mleté maso. Zprudka ho opékejte a vařečkou drťte, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky a ty ze všech stran zhnědly. Teprve když je maso opečené, vlijte víno a vařte, dokud se alkohol neodpaří. Vmíchejte skořici a pálivou papriku, přidejte rajčata, pyré a 1 lžíci vody. Ochuťte solí, pepřem, přidejte oregano a polovinu petrželky a na slabém plameni vařte asi 50 minut. Občas promíchejte. Nakonec dochuťte solí a vmíchejte zbylou petrželku.

Než se dodělá masová směs, připravte lilky. Troubu předehřejte na 180°C. Trochou oleje potřete pečící papíry, kterými jste vyložili dva plechy. Zbylý olej smíchejte s citronovou šťávou. Lilky pokrájejte na centimetrové plátky a potřete je směsí a oleje a citronové šťávy a dobře je z obou stran opepřete. Pečte je 20 - 25 minut. Vyjměte z trouby a teplotu v ní snižte na 160°C.

Zapékací mísu o rozměrech 28 x 20 x 6 cm vymažte máslem a na dno dejte 2 vrchovaté lžíce masové směsi. Na ni rozložte lilky - mohou se mírně překrývat - a navrch dejte zbytek masové směsi. Vejce našlehejte v míse. Škrob rozmíchejte v troše jogurtu a pak vše vmíchejte do zbývajícího jogurtu. Jogurt se škrobem přidejte k vejcím spolu s polovinou sýru. Osolte a opepřete a navrstvěte na povrch musaky. Posypte zbytkem sýru, trochou skořice a pepřem. Pečte asi 50 minut až hodinu dozlatova.

Po vyndání z trouby nechte musaku 10 minut odpočívat, pak posypte petrželkou. Podávejte s hrstí rukoly.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist