Bramborová musaka na řecký způsob
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek
Suroviny
- brambory 1 kg
- rajčata 5 ks
- lilek 2 ks
- česnek 2 stroužek
- cibule 2 ks
- majoránka 1.2 svazek
- petržel 1 svazek
- směs mletého masa 500 g
- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- olej 4 lžíce
- skořice 1 lžička
- cukr krystal 1 lžička
- rajský protlak 2 lžíce
- rajčata 1 plechovka
Doba přípravy: 25 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Zapékání
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
PŘÍPRAVA:
Brambory umyjte a přibližně 20 minut vařte; poté rychle zchlaďte, oloupejte a nechte vychladnout; lilek a rajčata očistěte, umyjte a pokrájejte na plátky; lilek posolte a nechte chvíli vypotit; cibuli a česnek oloupejte a posekejte; bylinky umyjte a taktéž posekejte; mleté maso opečte na 1 PL horkého oleje; cibuli a česnek také krátce opečte; okořeňte solí, pepřem, cukrem a skořicí; přidejte rajčatový protlak a opražte; rajčata z konzervy a bylinky zamíchejte; nepřikryté nechte 10 minut vařit (horní obrázek); brambory pokrájejte na plátky.
POSTUP:
Pečící troubu předehřejte na 200°C; lilek jemně osušte a na 3 PL oleje opečte do zlatova každou porci po obou stranách; máslo rozehřejte; poprašte ho moukou a směs opražte; zalijte mlékem a vodou; poté svařte; vmíchejte bujón a nechte přibližně 5 minut vařit; okořeňte solí a pepřem; 3/4 bramborových plátků a mleté maso navrstvěte do veliké vymazané nákypové formy (spodní obrázek); lilek, rajčata a zbytek brambor na to střídavě navrstvěte; rozdělte na to šťávu a parmazán; poté pečte přibližně 40 minut do zlatova.
Brambory umyjte a přibližně 20 minut vařte; poté rychle zchlaďte, oloupejte a nechte vychladnout; lilek a rajčata očistěte, umyjte a pokrájejte na plátky; lilek posolte a nechte chvíli vypotit; cibuli a česnek oloupejte a posekejte; bylinky umyjte a taktéž posekejte; mleté maso opečte na 1 PL horkého oleje; cibuli a česnek také krátce opečte; okořeňte solí, pepřem, cukrem a skořicí; přidejte rajčatový protlak a opražte; rajčata z konzervy a bylinky zamíchejte; nepřikryté nechte 10 minut vařit (horní obrázek); brambory pokrájejte na plátky.
POSTUP:
Pečící troubu předehřejte na 200°C; lilek jemně osušte a na 3 PL oleje opečte do zlatova každou porci po obou stranách; máslo rozehřejte; poprašte ho moukou a směs opražte; zalijte mlékem a vodou; poté svařte; vmíchejte bujón a nechte přibližně 5 minut vařit; okořeňte solí a pepřem; 3/4 bramborových plátků a mleté maso navrstvěte do veliké vymazané nákypové formy (spodní obrázek); lilek, rajčata a zbytek brambor na to střídavě navrstvěte; rozdělte na to šťávu a parmazán; poté pečte přibližně 40 minut do zlatova.
Poznámka:
plechovka rajčat - 500 gPodobné recepty
- » Bramborová kaše z kysané smetany s cibulkou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Delikátní bramborová kaše
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 11x) - » Šlehaná bramborová kaše
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Bramborová pomazánka na chlebíčky
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Bramborová kaše s česnekem
(Hodnocení: 2.17 - hlasovalo 6x) - » Bramborová polévka s jogurtem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bramborová polévka s houbami a slaninou
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012882) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292840) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236149) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223417) - » Couračka
(Navštívilo: 150673) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128344) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112902)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy