Musaka

Kategorie: Maso

Autor:

Musaka

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Řecko

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Neoloupané lilky podélně nakrájíme na centimetrové plátky. Nasolíme je a necháme hodinu vypotit. Nahrubo nastrouhanou cibuli spaříme s vodou. Pak přidáme máslo a lehce osmahneme.

Vložíme maso, sůl a pepř a osmahneme. Zalijeme vínem, povaříme a přidáme propasírovaná rajčata. Podlijeme a podusíme. Necháme zchladnout a vmícháme ušlehané bílky.

Lilky poklademe na vymazaný pekáč a potřeme je máslem, rozprostřeme vrstvu masové směsi, poklademe plátky brambor a potřeme máslem. Vrstvy střídáme, končíme lilky a zalijeme bešamelem. Pečeme v troubě asi 45 minut. Bešamel: rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmažíme a přiléváme mléko. Přidáme žloutky, povaříme a vmícháme sýr.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist