Domácí gnocchi s rajčaty a špenátem
Kategorie: Pokrmy
Autor: Monyszek

Suroviny
- Moučné brambory 1 kg
- Vejce 1 ks
- Sůl 1 lžička
- Hladká mouka 200 g
- DOHOTOVENÍ
- Chilli paprička 1 ks
- Česnek 3 stroužek
- Olivový olej 1 lahev
- Cherry rajčátka 250 g
- Kapary 2 lžíce
- Špenátové listy 200 g
- Parmezán 80 g
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Itálie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Brambory omyjeme, vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Zvolna je uvaříme doměkka. Slijeme je a když trochu zchladnou, oloupeme je a prolisujeme. K prolisovaným bramborám přidáme vejce, trochu soli a většinu mouky. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Během hnětení je podsypáváme zbylou moukou.
Těsto rozdělíme na několik částí a z každé vytvarujeme váleček o průměru prstu. Ty rozkrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé. Noky dotvarujeme pomocí vidličky. Po částech je uvaříme v osolené vodě (asi 3 minuty). Vyndáme je a necháme v cedníku okapat.
Chilli papričku a oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno a osmahneme je na oleji v pánvi. Přidáme omytá, na půlky překrájená rajčátka, olivy a kapary a také je orestujeme.
Listy špenátu očistíme, překrájíme společně s noky a přidáme do pánve. Vše podlijeme trochou vody, v níž jsme vařili noky, osolíme a prohřejeme. Na talíři noky posypeme strouhaným parmezánem.
Těsto rozdělíme na několik částí a z každé vytvarujeme váleček o průměru prstu. Ty rozkrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé. Noky dotvarujeme pomocí vidličky. Po částech je uvaříme v osolené vodě (asi 3 minuty). Vyndáme je a necháme v cedníku okapat.
Chilli papričku a oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno a osmahneme je na oleji v pánvi. Přidáme omytá, na půlky překrájená rajčátka, olivy a kapary a také je orestujeme.
Listy špenátu očistíme, překrájíme společně s noky a přidáme do pánve. Vše podlijeme trochou vody, v níž jsme vařili noky, osolíme a prohřejeme. Na talíři noky posypeme strouhaným parmezánem.
Podobné recepty
- » Domáci gnocchi s uzeným a bílým zelím
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 12x) - » Domácí svíčková na smetaně
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 166x) - » Domácí barbecue omáčka podle Gordona Ramseyho
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 39x) - » Domácí utopenci
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 113x) - » Domácí sekaná
(Hodnocení: 1.41 - hlasovalo 70x) - » Domácí zavináče
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 65x) - » Domácí vaječný likér bez vajec
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 21x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307979) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232234) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy