Jarní rizoto

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Jarní rizoto

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme šalotku (nebo cibuli), celer a česnek.

2
Po změknuti zeleniny přidáme rýži a na prudkém ohni opražíme za neustálého míchání.

3
Jakmile rýže zesklovatí, přidáme vermouth nebo víno, které se okamžitě vsákne do rýže. Přilijeme první část horkého vývaru, mírně osolíme a na slabém ohni zlehka vaříme.

4
Necháme vždy část vývaru vsáknout, teprve potom přilijeme další.

5
Mezitím si na rozpáleném oleji v druhé pánvi krátce orestujeme fenykl s paprikou a přidáme posekané bylinky. Takto připravenou směs přidáváme do základního rizota asi v polovině dušení rýže.

6
Hotová rýže je měkká asi tak za 15 minut.

7
Rýži odstavíme, vmícháme máslo a parmezán a necháme pod pokličkou asi dvě minuty odstát, aby dostalo požadovanou krémovou konzistenci.

8
Při podávání nezapomeneme na misku se strouhaným parmezánem, kterým si můžeme posypat hotové rizoto podle vlastní chuti.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist