Jarní velikonoční nádivka

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 5 + –
  • vepřové plecko 500 g
  • uzený bůček 250 g
  • petrželka 1 svazek
  • vejce 5 ks
  • veka 1 ks

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Chlebíčkovou veku nakrájíme na kostičky, ty zalijeme mlékem smíchaným s rozšlehanými žloutky, necháme chvíli rozležet

2. Vepřové maso uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, zvlášť uvaříme i maso uzené, vychladlé nakrájíme nadrobno

3. Čerstvé bylinky nasekáme, pokud použijeme mladé kopřivy, před přípravou je spaříme horkou vodou

4. Kostičky veky, masa a nasekané bylinky spolu smícháme, mírně osolíme a okořeníme pepřem

5. Bílky ušleháme na tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi

6. Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch pokapeme rozpuštěným máslem a dáme péci

7. V troubě vyhřáté na 150-160 °C pečeme asi 35-40 minut.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » Potřebuji poradit  04.02.2019 21:10
    Stomach1
    Ahoj všichni, prosím o rady nebo spíš zkušenosti s rýžovarem Sencor SRM... více
  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist