Pikantní kvašáky

Kategorie: Ostatní

Autor:

Pikantní kvašáky

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 15 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Kvašení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vodu, do které hodíme sůl, 2 ks bobkové listy, 6 ks nového koření, 6 ks kuliček pepře
2. Necháme projít varem, ale déle nevaříme
3. Do třílitrové sklenice skládáme vidličkou propíchané okurky a prokládáme je listy višní, vína, na kolečka nakrájeným křenem, přihodíme kuličky celého pepře, kuličky nového koření, bobkový list, dva stroužky česneku překrojené na polovinu a chilli papričku zbavenou jadřince
4. Láhev zalijeme teplým (ne vařícím!) nálevem
5. Skleněnou nádobu zaděláme igelitem a zafixujeme gumičkou
6. Necháme 8-9 dní v teple kvasit.

Doporučení:
Jakmile mají kvašáky správnou chuť, zastavíme proces kvašení tak, že je uskladníme v chladnu a temnu.

Poznámka:
Okurky musí býti potopené v nálevu, jinak se vám rozloží (rozblebtnou) a nebudou k jídlu!
Vložte nový příspěvek



Napsáno 0/5000 znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist