Pikantní kvašáky
Kategorie: Ostatní
Autor: wencek

Suroviny
- okurky nakladačky 2 kg
- česnek 2 stroužek
- bobkový list 2 ks
- pepř 4 kulička
- nové koření 4 kulička
- křen 1.2 ks
- vinný list 4 ks
- višňový list 4 ks
- Nálev
- voda 2 l
- sůl 60 g
- pepř 6 kulička
- nové koření 6 kulička
- bobkový list 2 ks
- chilli paprička 1 ks
Doba přípravy: 15 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Kvašení
Země: Česká republika
Počet porcí: 16
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Do hrnce nalijeme vodu, do které hodíme sůl, 2 ks bobkové listy, 6 ks nového koření, 6 ks kuliček pepře
2. Necháme projít varem, ale déle nevaříme
3. Do třílitrové sklenice skládáme vidličkou propíchané okurky a prokládáme je listy višní, vína, na kolečka nakrájeným křenem, přihodíme kuličky celého pepře, kuličky nového koření, bobkový list, dva stroužky česneku překrojené na polovinu a chilli papričku zbavenou jadřince
4. Láhev zalijeme teplým (ne vařícím!) nálevem
5. Skleněnou nádobu zaděláme igelitem a zafixujeme gumičkou
6. Necháme 8-9 dní v teple kvasit.
Doporučení:
Jakmile mají kvašáky správnou chuť, zastavíme proces kvašení tak, že je uskladníme v chladnu a temnu.
Poznámka:
Okurky musí býti potopené v nálevu, jinak se vám rozloží (rozblebtnou) a nebudou k jídlu!
2. Necháme projít varem, ale déle nevaříme
3. Do třílitrové sklenice skládáme vidličkou propíchané okurky a prokládáme je listy višní, vína, na kolečka nakrájeným křenem, přihodíme kuličky celého pepře, kuličky nového koření, bobkový list, dva stroužky česneku překrojené na polovinu a chilli papričku zbavenou jadřince
4. Láhev zalijeme teplým (ne vařícím!) nálevem
5. Skleněnou nádobu zaděláme igelitem a zafixujeme gumičkou
6. Necháme 8-9 dní v teple kvasit.
Doporučení:
Jakmile mají kvašáky správnou chuť, zastavíme proces kvašení tak, že je uskladníme v chladnu a temnu.
Poznámka:
Okurky musí býti potopené v nálevu, jinak se vám rozloží (rozblebtnou) a nebudou k jídlu!
Podobné recepty
- » Pikantní krupicové suflé
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pikantní vepřový guláš
(Hodnocení: 1.53 - hlasovalo 73x) - » Pekingská pikantní kyselá polévka
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 22x) - » Kuřecí špízky v pikantní jogurtové marinádě
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 59x) - » Pikantní pečený divočák
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 79x) - » Pikantní kančí maso po myslivecku
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 43x) - » Pikantní vepřová žebírka
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 18x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017510) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316672) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237989) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 235006) - » Couračka
(Navštívilo: 150872) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 132212) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113980)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:46
Adams34
Ahoj. Během vaření můžeš vyzkoušet tuto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:45
Adams34
Ahoj. Počas varenia môžeš vyskúšať túto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
-
Zajímavé články a tipy