Listový jablkový závin
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- listové těsto 1 balíček
- jablko 1 kg
- vanilkový cukr 1 balíček
- na potření
- vejce 1 ks
- podle chuti
- rozinky 1 ks
- mletá skořice 1 ks
- podle potřeby
- strouhanka 1 ks
- voda 1 ks
- cukr moučka 1 ks
- hladká mouka 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Hotové listové těsto rozmrazíme a poté si připravíme jablka, se kterými je v tomto receptu nejvíce práce.
Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
Plát listového těsta rozválíme na pomoučeném vále, posypeme strouhankou a poklademe nastrouhaná jablka, ze kterých vymačkáme štávu. Poté posypeme vanilkovým cukrem, mletou skořicí a přidáme rozinky. Zabalíme do závinu a přendáme na plech, který jsme předtím pokapali studenou vodou.
Po přendání na plech potřeme záviny vaječným žloutkem a propícháme vidličkou, aby nám závin v troubě neprasknul. V jednom listovém těstě jsou dva pláty, takže upečeme dva záviny.
Jablečný závin z listového těsta pečeme přibližně 20-30 minut na teplotu přibližně 180 °C ve střední poloze. V průběhu pečení závin hlídáme. Když má závin zlatavou barvu nebo až do hněda, tak máme hotovo a můžeme závin vyndat z trouby.
Upečené listové záviny nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
Plát listového těsta rozválíme na pomoučeném vále, posypeme strouhankou a poklademe nastrouhaná jablka, ze kterých vymačkáme štávu. Poté posypeme vanilkovým cukrem, mletou skořicí a přidáme rozinky. Zabalíme do závinu a přendáme na plech, který jsme předtím pokapali studenou vodou.
Po přendání na plech potřeme záviny vaječným žloutkem a propícháme vidličkou, aby nám závin v troubě neprasknul. V jednom listovém těstě jsou dva pláty, takže upečeme dva záviny.
Jablečný závin z listového těsta pečeme přibližně 20-30 minut na teplotu přibližně 180 °C ve střední poloze. V průběhu pečení závin hlídáme. Když má závin zlatavou barvu nebo až do hněda, tak máme hotovo a můžeme závin vyndat z trouby.
Upečené listové záviny nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Podobné recepty
- » Zapečené noky s mletým masem a listovým špenátem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(Hodnocení: 2.29 - hlasovalo 7x) - » TELECÍ LÍČKA NA ČESNEKU S LISTOVÝM ŠPENÁTEM A HOUBOVOU NÁDIVKOU
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Listový závin naslano
(Hodnocení: 1.8 - hlasovalo 5x) - » Listový závin s hruškami
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Telecí rolky plněné listovým špenátem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bylinková omeleta s listovým špenátem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015711) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307959) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232214) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131030) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy