Listový závin s hruškami

Kategorie: Moučníky

Autor:

Listový závin s hruškami

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

hrušky omyjeme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Odstraníme jádřince, pak hrušky nakrájíme na silnější plátky a pokapeme citronem, aby nezhnědly, ale uchovaly si pěkně bílou barvu.
Listové těsto rozkrojíme na dva díly. Každý rozválíme na pomoučeném vále na obdélník o tloušťce 2 mm. Střed těsta poklademe nakrájenými hruškami, které posypeme vanilkovým cukrem, nahrubo nasekanými vlašskámi ořechy a rozinkami.
Jeden okraj z delší strany přehneme přes náplň a potřeme rozšlehaným vejcem. Přes něj přeložíme druhý okraj těsta a lehce přimáčkneme. Oba naplněné záviny položíme na plech, povrch potřeme zbylým vejcem a posypeme mandlovými lupínky.
Vložíme do vyhřátí trouby a pečeme při 180°C asi 30 minut. Upečený závin necháme vychladnout, pak nakrájíme na jednotlivé porce a posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka:

1 kousek asi 803 kJ/192 kcal
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist